Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n ilotulitus riitti sarjakärkeen – Sportin hurja kiri ei jäi hieman vajaaksi

Urheilu
 
Janne Kalluinen
Huippuhetket: Sport - HIFK
Huippuhetket: Sport - HIFK
HIFK aloitti ottelun ryminällä ja latoi kiekon neljästi ensimmäisen 11 minuutin aikana Sportin verkkoon. Kotijoukkue ryhdistäytyi loppua kohden ja kiri aina maalin päähän. Tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta kolme pistettä matkasi Helsinkiin.

Vaasa HIFK:n avauserän vahva 11-minuuttinen oli yksinkertaisesti liikaa Sportille. Avauserä ehti hädin tuskin vanheta puoliväliinsä, kun kiekkoa pengottiin Sport-maalista Mika Järvisen selän takaa jo neljännen kerran.

”Saatiin otteluun superalku. Vastustaja sai kuitenkin toisessa erässä pari maalia ja sen jälkeen ottelu olikin meidän puolustustaistelua”, kommentoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen 4–3-vierasvoittoon päättynyttä viihdyttävää kiekkoiltaa Vaasassa.

HIFK päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa mainiosti keräämällä niistä kaikki tarjolla olleet sarjapisteet.

Vieraiden erinomainen avauserä mahdollistui osaltaan Sportin vetelästä puolustuspelistä ja huonosta merkkaamisesta. Teemu Ramstedt ja Roope Hintz saivat kummatkin siirtää Järvisestä kimmonneet paluukiekot suuremmitta vaivoitta Sport-maaliin. Ramstedt (1+1) kuului HIFK:n illan parhaimmistoon.

Illan kolmas maali oli vastaavasti HIFK:n hyökkäyksen taidonnäyte. Siim Liivik antoi hyökkäysalueella pitkän poikkisyötön Miro-Pekka Saarelaiselle, joka ahdistettuna ja vaikeasta asennosta latasi kiekon suoraan syötöstä vihaisella lyöntilaukauksella ohi voimattoman Järvisen.

Tommi Taimen lisätessä kotijoukkueen tuskaa ajassa 11.04 vielä yhdellä maalilla, oli Sport käytännössä pakotettu aikalisään ja vaihtamaan maalivahtia Timo Niemeen.

Toimenpiteet tosin vaikuttivat vasta toisen erän lopulla, kun Sport iski kiekon 26 sekunnissa kahdesti HIFK-maalilla torjuntavastuussa olleen Kevin Lankisen taakse.

Lassi Kokkalan 2–4 -kavennus nostatti reippaasti tunnelmaa Sport-leirissä. Lisätakaiskuilta HIFK välttyi toisen erän lopulla jopa hieman onnekkaasti. Vaikka avauserän jälkeen ottelu näytti jo käytännössä ratkenneen, todellisuus oli lopulta kaikkea muuta.

Kolmannen erän loppu oli HIFK-kannattajille jännitysnäytelmää viime sekunneille asti. Ajassa 53.16 Kokkala toi isännät jo maalin päähän, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty. Päätösminuuteilla HIFK:n maali varjeltui kuin ihmeen kaupalla: kertaalleen kiekko kävi maaliviivalla, kertaalleen ylärimassa.

Sportin raju loppukiri ei tyrehtynyt edes loppuhetkien jäähyyn, kun Ari Gröndahl taklasi Liivikiä selästä 2+10 minuutin arvoisesti.

”Moni jengi olisi luovuttanut ottelun 0–4-tilanteessa ja pelaillut ottelun loppuun. Ei voi muuta kuin nostaa jätkille hattua”, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen jakoi tunnustusta omilleen.

Ottelun maalivahdit selvisivät illoistaan hyvin vaihtelevasti, Lankinen torjui lopulta peräti 37 kiekkoa. Sportille torjuntoja kertyi yhteensä 16, joista 13 laskettiin maalinsa puhtaana pitäneelle Niemelle.

HIFK pommittaa Järvisen vaihtoon 11 minuutissa
HIFK pommittaa Järvisen vaihtoon 11 minuutissa
HIFK oli rautaa avauserässä, sillä helsinkiläiset takoivat reluun kymmeneen minuuttiin kiekon neljästi vaasalaisten verkkoon. Tommi Taimen viimeistelemä neljäs maali riitti Mika Järviselle ja maaliin vaihdettiin Timo Niemi. Sport käytti samassa ajassa myös aikalisän.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!