Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zlatan palasi kotiin – Malmö heittäytyi futishulluuteen

Urheilu
 
TT NEWS AGENCY
Suuri Z-kirjain koristi tiistai-illasta lähtien Pohjoismaiden korkeimman asuinrakennuksen Turning Torson seinää Malmön keskustassa.
Suuri Z-kirjain koristi tiistai-illasta lähtien Pohjoismaiden korkeimman asuinrakennuksen Turning Torson seinää Malmön keskustassa. Kuva: TT NEWS AGENCY

Yksi jalkapalloilija voi täyttää paitsi stadionin myös torin – ainakin, jos nimi on Zlatan Ibrahimovic.

Kun Malmö ja Paris Saint-Germain kohtaavat jalkapallon Mestarien liigassa keskiviikkona klo 21.45, Zlatanin saapumista kotiin on ehditty seurata intensiivisesti muuallakin kuin Etelä-Ruotsissa jo toista vuorokautta. Paluu on ollut puheenaihe sosiaalisessa mediassa, jalkapallokeskusteluissa, tiedotusvälineissä ja tietysti Ruotsin maahanmuuttajalähiöissä, sellaisissa, joista Zlatan on lähtöisin.

Saattaa olla vaikeata ymmärtää, kuinka iso tähti Zlatan on Ruotsissa ja varsinkin Malmössä. Yrittää kuitenkin voi.

Zlatan on menestystarina, bosnialaisen muslimi-isän ja kristityn kroatialaisäidin poika, joki todisti itselleen, kantaväestölle ja ruotsissa kasvaneille maahanmuuttajalapsille, että tulevaisuus voi olla valoisa.

Hän on syntyisin Rosengårdin lähiöstä, hän on yksi maailman parhaista pelaajista, hän on Ruotsin kaikkien aikojen paras maalintekijä, hän on ollut voittamassa yli kahtakymmentä pokaalia neljässä jalkapallon suurmaassa, hän on rikas ja kuuluisa ja hän sanoo:

”On Malmön ansiota, että minusta on tullut, se mikä olen. Jossain syvällä sisimmässäni, Malmö on yhä joukkueeni.”

Kun arvonta heitti Malmön ja PSG:n samaan lohkoon Mestarien liigassa ja Malmön kotiottelu myytiin loppuun 28 minuutissa, Zlatan totesi The Guardianin mukaan: ”Olisimme täyttäneet vaikka Colosseumin.”

Malmön kotikentälle mahtuu 21 000 katsojaa, mutta Malmön poika halusi tarjota otteluelämyksen mahdollisimman monelle kotikaupunkinsa asukkaalle. Hän vuokrasi Malmön suurtorin ja järjesti sinne jättiruudut, joilta ottelua saattoi seurata.

Kaupungin miltei kaikki muut urheilutapahtumat siirrettiin parempaan ajankohtaan, koska mikään sarja tai seura ei halunnut kilpailla Zlatanin paluun kanssa.

Jo tiistai-iltana espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan suunnitteleman, Pohjoismaiden korkeimman ja Euroopan toiseksi korkeimman asuinrakennuksen, 190-metrisen Turning Torson seinään heijastettiin valtava Z-kirjain.

Ja viimeistään myöhään keskiviikkoiltana heräsi kysymys, onko edes kovin tärkeää kumpi ottelun voittaa.

TT NEWS AGENCY
Zlatan Ibrahimovic naureskeli PSG:n harjoituksissa Malmön uudella jalkapallostadionilla.
Zlatan Ibrahimovic naureskeli PSG:n harjoituksissa Malmön uudella jalkapallostadionilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?