Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blatterin puheet kovenevat: Vertasi Fifan eettisen komitean toimintaa kidutusta käyttäneeseen inkvisitioon

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / Reuters
Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter esitteli liittonsa eettistä ohjeistusta vuonna 2011.
Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter esitteli liittonsa eettistä ohjeistusta vuonna 2011. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Sepp Blatter kieltäytyy tunnustamasta liiton eettisen komitean hänelle määräämää kolmen kuukauden toimintakieltoa. Blatter vertaa itseään maan presidenttiin, ja sanoo, että vain hänen valitsijansa eli jäsenvaltioiden kongressi voi hyllyttää hänet.

Fifan eettinen komitea määräsi Blatterin ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtajan Michel Platinin 90 päivän toimintakieltoon heitä koskevan korruptiotutkimuksen takia. Eettinen komitea tutkii Fifan Blatterin valtuuttamana Platinille maksamaa kahden miljoonan euron maksua.

Platini sai palkkion vuonna 2011. Platinin ja Blatterin mukaan summa oli maksu yhdeksän vuotta aiemmin tehdystä työstä. Palkkiosta ei ole kirjallista sopimusta.

Blatterin mukaan eettisellä komitealla ei ole oikeutta hänen hyllyttämiseensä.

”En ole Fifan virkailija, olen kongressin valitsema puheenjohtaja. Jos joku ei hyväksy tapaa, jolla olen tehnyt työni, hänen on käännyttävä kongressin puoleen”, Blatter sanoi Reutersin mukaan.

”Fifan johtajalle eettisen komitean hyllytys ja kielto saapua työpaikalle on nöyryyttävä. Se on kuin poliisi käsky: se sattuu, mutta ei tapa. Aion jatkaa taistelua itseni ja Fifan puolesta. ”

Fifan eettisen komitean tiedottajan Andreas Bantelin mukaan säännöt koskevat kaikkia.

”Fifan eettinen säännöstö koskee kaikkia, jotka ovat tekemisissä jalkapalloilun kanssa maailmanlaajuisesti, eikä tässä asiassa ole minkäänlaisia poikkeuksia”, Bantel sanoi uutistoimisto Reutersille.

Sveitsiläisen urheilu-uutistoimiston haastattelussa Blatter vetosi uskoonsa ja kuvaili olevansa ajojahdin uhri.

”Kunnon kristittynä minun on sanottava, että eettinen komitea toimii minua kohtaan kuin inkvisitio”, Blatter sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Inkvisitio oli katolisen kirkon laitos, joka käytti määrittelemäänsä harhaoppisuutta vastaan muun muassa erilaisia kidutusmenetelmiä.

Blatterin mukaan todistusvastuu asiassa on eettisellä komitealla ei hänellä.

Blatter sanoi myös ansaitsevansa kunniallisen vetäytymisen Fifan johdosta, koska ”on hyvä, ei paha mies.”

Keskiviikkona sveitsiläinen RTS-tv-kanava näytti myös kokonaisuudessaan Blatterin haastattelun, jossa hän kertoi olleensa lähellä kuolemaa stressin aiheuttamisen terveysongelmien takia.

”Olin laulavien enkelien ja tulen kanssa olleen paholaisen keskuudessa. Mutta ne olivat enkelit, jotka lauloivat”, Blatter sanoi.

RTS-kanava näytti haastattelusta lyhyen pätkän jo maanantaina.

Fifa valitsee uuden puheenjohtajan liittoa vuodesta 1998 valinneen Blatterin seuraajaksi ensi helmikuussa. Michel Platini tavoitteli paikkaa, mutta ei voi olla hyllytyksensä takia ehdolla.

ARND WIEGMANN / Reuters
Uefan puheenjohtaja Michel Platini onnitteli Sepp Blatteria, kun hänet valittiin viidennelle kaudelleen viime kesäkuussa.
Uefan puheenjohtaja Michel Platini onnitteli Sepp Blatteria, kun hänet valittiin viidennelle kaudelleen viime kesäkuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!