Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suolaa göteborgilaisten haavoihin – IAAF:n Coe myöntää kisavalinnan vääräksi

Urheilu
 
JASON LEE REUTERS
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe Kiinan Pekingissä 13. marraskuuta 2015.
Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe Kiinan Pekingissä 13. marraskuuta 2015. Kuva: JASON LEE REUTERS

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n arkistokaapeista paljastuu uusia luurankoja viikko toisensa perään. Nyt syynissä on huhtikuussa tehty päätös vuoden 2021 MM-kisoista. Kisat myönnettiin Yhdysvaltojen Eugenelle, mutta IAAF:n puheenjohtajan Sebastian Coe on väitetysti tunnustanut päätöksen olleen väärä.

Ruotsin Göteborgin kisatoimikuntaa johtanut Björn Eriksson kertoi Times-lehden mukaan, että Coe oli soittanut hänelle keskiviikkona ja kertonut, että oli väärin myöntää kisat Eugenelle ilman muodollista hakuprosessia.

Eriksson kertoi myös, että Coe olisi vihjannut, että Eugene-päätös olisi Ranskan poliisin tutkinnassa liittyen IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin rikosepäilyihin.

Diackin epäillään ottaneen lahjuksia Venäjän viranomaisilta peittääkseen yleisurheilijoiden positiivisia doping-näytteitä.

”Jos ymmärsin Coen oikein, niin hän sanoi, että prosessi ei ollut oikea. Hän väitti, ettei hän osallistunut tähän päätökseen”, Eriksson kertoi.

Coe oli tukenut Eugenen kisahakemusta ja oli osa IAAF:n valtuustoa, joka äänesti tänä vuonna normaalin hakuprosessin hylkäämisestä.

Urheiluvälinevalmistaja Nike, joka on perustettu Eugenessa, tuki kisahakemusta.

Coe oli Niken palkattu lähettiläs. Tiistaina BBC kertoi sähköpostista, jossa Niken johtoon kuuluva henkilö kertoi Coen vakuuttaneen, että hän puhuisi Diackille Eugenen puolesta.

Coe on kiistänyt väärinkäytökset tai eturistiriidat liittyen hänen sopimukseensa Niken kanssa.

”Jos IAAF halutaan puhdistaa, pitää se tehdä pohjia myöten. Haluan tietää, oliko kyseessä vain huono etiikka vai huono etiikka ryyditettynä jollain muulla”, Eriksson kertoi Timesissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!