Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa pillastui syytetyn ottelumanipuloijan vapauttamisesta

Urheilu
 
Jouni Kela
Suomessa vangittu singaporelainen Wilson Raj Perumal Rovaniemen hovioikeudessa tammikuussa 2012. Perumal on väittänyt tulleensa Dan Tanin pettämäksi.
Suomessa vangittu singaporelainen Wilson Raj Perumal Rovaniemen hovioikeudessa tammikuussa 2012. Perumal on väittänyt tulleensa Dan Tanin pettämäksi. Kuva: Jouni Kela

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on pöyristynyt singaporelaisen tuomioistuimen päätöksestä vapauttaa Dan Tan, jota syytetään maailman suurimman ottelumanipulaatiosyndikaatin johtamisesta.

”Fifa on erittäin pettynyt Singaporen vetoomustuomioistuimen päätökseen vapauttaa Tan ottaen huomioon hänen toimintansa ottelumanipulaatioissa”, Fifan tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle torstaina.

Fifan tiedottajan mukaan jalkapallon koskemattomuus on tärkeimpiä asioita Fifalle, joka työskentelee yhdessä poliisiviranomaisten ja muiden urheilujärjestöjen kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti ottelumanipulaatioiden torjumiseksi.

”Ottelumanipulaatiot ovat uhka jalkapallon koskemattomuudelle ja uskottavuudelle lajin eri tasoilla”, tiedottaja kommentoi.

Syyskuussa 2013 vangittu Tan vapautettiin vetoomustuomioistuimen päätöksellä, jonka mukaan oli laitonta pitää häntä vangittuna, koska hän ei olisi yleisölle vaaraksi Singaporessa.

Kansainvälisen painostuksen kohteeksi joutunut Singaporen sisäministeriö oli säätänyt erityisen järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan suunnatun lain sen jälkeen, kun osoittautui vaikeaksi saada todisteita ja todistajia rikossyytteitä varten.

Singaporen korkein oikeus sanoi, että väitetyt rikokset tapahtuivat Singaporen ulkopuolella ja mahdollisten todistajien uhkailusta ei ollut esitetty todisteita.

Tanin pidätyksen jälkeen Interpolin silloinen johtaja Ronald Noble sanoi, että Singaporen ryhmä oli maailman suurin ja aggressiivisin ottelumanipulaatioita suorittava syndikaatti, jonka lonkerot ulottuivat kaikkialle maailmassa.

Dan Tanin nimi nousi esiin, kun Suomessa pidätetty Wilson Raj Perumal kertoi olleensa tämän yhteistyökumppani, mutta tulleensa petetyksi. Nykyisin Perumal auttaa ottelumanipulaatioiden tutkinnassa Unkarissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!