Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtteri Bottas tahtoo formuloiden Suomen mestariksi

Urheilu
 
EDGARD GARRIDO / REUTERS
Valtteri Bottas on pisteen edellä Kimi Räikköstä ennen päätöskisaa.
Valtteri Bottas on pisteen edellä Kimi Räikköstä ennen päätöskisaa. Kuva: EDGARD GARRIDO / REUTERS
Fakta

F1-luokan ”Suomen mestarit” 1991-2014:

1991 Jyrki Järvilehto Scuderia Italia, 1992 Mika Häkkinen Lotus, 1993 Jyrki Järvilehto Sauber, 1994–2001 Mika Häkkinen McLaren, 2002–2006 Kimi Räikkönen McLaren, 2007–09 Kimi Räikkönen Ferrari, 2010–2011 Heikki Kovalainen Lotus, 2012–2013 Kimi Räikkönen Lotus, 2014 Valtteri Bottas Williams

Abu Dhabi

Valtteri Bottas ei ole voittanut vielä mitään F1-urallaan, mutta hän lähtee joka tapauksessa Suomen mestaruutta puolustavana kuljettajana kauden Grand Prix -finaaliin Abu Dhabissa.

Vuosi sitten Bottas oli ylivoimainen suomalaiskuski pistein 186–55 ennen Kimi Räikköstä. Nyt ennen päätöskisaa Bottaksella on pisteen johto 136–135.

”Tiukka SM-sarja tästä viikonlopusta tulee. Mutta ei se muuta mitenkään sitä taistelua, jolla lähden jokaiseen kisaan”, Bottas muistuttaa Helsingin Sanomille.

Vaikka SM-titteli on täysin epävirallinen, Suomi on kuitenkin F1-meriiteiltään kansakunta, jonka paras kuljettaja huomataan kyllä kansainvälisestikin.

”Totta kai kuljettajana haluan jokaikisen mahdollisen sijoituksen, mitä tällä autolla on voi saada, ja mitä meillä on tiiminä saavutettavissa. Haluan sen – ja nyt on mahdollisuus päättää kausi kuljettajien MM-sarjan nelosena”, Bottas alleviivaa.

Kansallistunteet pidetään visusti taka-alalla.

”Tietysti olen mieluummin neljäs kuin viides. Siitä taistellaan ihan täysillä, vaikka eihän se tuloksena olekaan samaa kuin ajaa voitosta. On ihan sivuseikka, että vastassa on Kimi. Ajaisin ihan samalla asenteella, oli siellä vastapelurina kuka tahansa”, Bottas korostaa.

”Olemme tiiminä ylpeitä toisesta perättäisestä valmistajien MM-sarjan kolmospaikasta, mutta vielä hienompaa olisi, jos pystyisimme kuljettajien MM-sarjassa jättämään ainakin yhden meitä nopeamman auton taaksemme.”

Räikkönen kohauttaa vain olkapäitään, kun Suomen ykköskuskin paikka nostetaan esiin.

”Minun elämääni se ei muuta mitenkään, mutta tietenkin olen mieluummin edellä kuin perässä. Lähden aina tekemään parhaani, ja katsotaan, mitä se tuo tullessaan tässä kisassa”, Räikkönen tuumii.

Jos SM-titteleitä olisi jaettu aina, kun Suomella on ollut mukana kaksi kuljettajaa, Räikkösellä olisi kymmenen ja Mika Häkkisellä yhdeksän titteliä.

Niin Räikkösen kuin Bottaksen kausi on ollut melkoisen epäonninen. Kummallakin voisi olla kohtuullisen paljon enemmän pisteitä.

Venäjän ja Meksikon kolarit ovat kaukainen muisto. Bottakselta kysyttiin, onko hänellä Räikkösen puhelinnumero, jos tilanne vaatisi keskinäistä rupattelua.

”Ei minulla ole Kimin numeroa. On turhaa puhua kireistä väleistä. Mitä on tapahtunut, on ihan normaalia MM-sarjassa. Päädyimme ajamaan vastakkain, mutta yhtä hyvin siinä olisi voinut olla toisena osapuolena kuka muu tahansa”, Bottas painotti.

MTV3 Max televisioi kisaviikonlopun tapahtumat. Vapaat harjoitukset tänään perjantaina kello 10.55 ja 14.55 alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!