Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karlsson sahasi kaukalon ja pukukopin väliä

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Henrik Karlsson loukkaantui ottelussa.
Henrik Karlsson loukkaantui ottelussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Jokerit 2

Sotši 5

Jokerien peräkkäisten otteluiden pistesaalistus päättyi kuudenteen peliin. HC Sotši oli 0–2-tappiolla, mutta vieraat ryöväsivät liigapisteet Helsingissä maalein 5–2 (1–0, 1–3, 0–2).

Jokerit koki aimo löylytyksen. Peter Reginin ja Jere Sallisen maalien jälkeen aurinko paistoi helsinkiläisille, mutta Sotsi synkisti kotijoukkueen illan.

Jokerit sekosi maalivahtipeliinsä. Pääosassa oli ykkösvahti Henrik Karlsson, joka poistui kaksi kertaa kesken pelin pukukoppiin.

”Maalivahtiruletti ei häirinnyt, mutta se kuvasi hyvin ailahtelevia tapahtumia kaukalossa ja koko joukkueessa”, sanoi Jokerien valmentaja Erkka Westerlund.

Karlsson venytti jalkatorjunnassa äärimmilleen, kun avauserää oli pelaamatta 3.10, ja Jokerit johti 1–0. Ruotsalainen tunsi nilkassaan kivuliaan nykäyksen.

”Kyseessä on jonkunlainen hermon jännitystila. En usko, että mitään sen vakavampaa”, jutteli Karlsson pelin jälkeen.

Vaihtoon liukuneen Karlssonin tontin otti edellispelissä tiistaina hyvin torjunut Riku Helenius.

Erätauon jälkeen Karlsson palasi maalinsa suulle. Hän torjui kuin terve mies, vaikka näytti koko ajan kuulostelevan aristavan nilkkansa kuntoa.

Karlsson jätti kaukalon lopullisesti, kun toista erää oli pelaamatta 7.01 ja Jokerit johti 2–1. Sotši iski maaliin palanneen Heleniuksen taakse ennen viimeistä erätaukoa 2–2 ja 3–2.

Päätöserässä Sotši kuritti kotijoukkuetta kahdella maalilla. Raiteiltaan pudonnut Jokerit menetti suoraviivaisuutensa ja nopeutensa. Se ei noussut, vaikka pääsi pelaamaan minuutteja kahden miehen ylivoimaa.

Jokerit sai päätöserän ylivoimansa, kun kaksi vieraiden pelaajaa poistettiin pelistä. Heistä toinen oli puolustaja Janne Jalasvaara, joka rusikoi N iko Kapasta.

Tappio ja Karlssonin vaivat eivät olleet Jokerien ainoat Sotši-pelin huolenaiheet. Vastikään olka- ja niskavammasta toipunut Tomi Mäki loukkaantui polvitaklauksen uhrina ja Mathis Olimb sai kiekoniskusta puujalan.

Jokereilla alkaa olla miespulaa. Leikkauksessa käyneet puolustaja Ossi Väänänen ja hyökkääjä Tommi Huhtala eivät pelaa enää tällä kaudella.

Jokerien kuuden kotiottelun jakso on yli puolivälin. Omsk veti torstaina 10 121 katsojaa, Astana lauantaina 13 046, Jaroslavl tiistaina 10 440 ja Sotši torstaina 9 842 katsojaa.

Jokerien kotipelisarja jatkuu sunnuntaina Kazania vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?