Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonavahdit Noora Räty ja Meeri Räisänen tekevät historiaa miesten pelissä: ”Sairaan hienoa”

Urheilu
 
Markus Jokela / HS
Noora Räty torjui viime kaudella kiekkoja Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä.
Noora Räty torjui viime kaudella kiekkoja Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä. Kuva: Markus Jokela / HS

Tuusulan urheilupuiston jäähallissa pelataan lauantaina kello 17 historiallinen jääkiekko-ottelu. Miesten Suomi-sarjan ottelussa kohtaavat tuusulalainen KJT ja D-Kiekko Jyväskylästä.

Ottelun merkityksellisyys tulee maalivahdeista. KJT maalivahtina pelaa Noora Räty, ja D-Kiekon maalilla kiekkoja torjuu Meeri Räisänen. Ottelu on ensimmäinen Suomessa pelattava miesten jääkiekko-ottelu, jossa kummankin joukkueen maalissa torjuu nainen.

”Onhan tämä sairaan hienoa naisjääkiekolle, että kaksi naista on miesten ottelussa maalissa”, Noora Räty sanoo.

Räty on kärsinyt flunssasta, ja perjantaina KJT pelaa vierasottelun Tampereella KooVeeta vastaan. Hän aikoo kuitenkin olla lauantaina maalilla, ”jos vain sydän pumppaa.”

Myös D-Kiekon Meeri Räisänen odottaa odottelua mielenkiinnolla

”Hienoa, että saamme tehdä Nooran kanssa historiaa. En ota ottelusta paineita, mutta hienoa, että pääsemme tällaisen pelaamaan.”

Räisänen pelasi viime MM-kisoissa pronssia voittaneiden Leijonien ykkösvahtina ja valittiin MM-turnauksen all-stars-kokoonpanoon. Seurajoukkueessa hän edusti venäläistä Nižni Novgorodia, jossa voitti seurajoukkueiden Euroopan mestaruuden.

Hän palasi täksi kaudeksi Suomeen, kun ulkomaalaisten maalivahtien käyttö kiellettiin Venäjän liigassa. D-Kiekossa Räisänen on pelannut tällä kaudella Suomi-sarjaa kahdeksan ottelua.

”Olen tykännyt hirveästi pelata miesten porukassa ja miesten sarjaa. Ottelut ovat kehittäviä.”

Räisänen, 25, on iästään huolimatta joukkueen kokeneimpia. Maajoukkueen ja Venäjän liigan lisäksi hän on pelannut Yhdysvalloissa yliopistokiekkoa Robert Morris Universityn joukkueessa Pittsburghissa.

Onko joukkueessa ollut tarjolla henkisen johtajan paikka?

”No tavallaan joo. Tiedän ainakin, mitä menestys vaatii, ja olen osaltani koittanut näyttää suuntaa miten urheilijan pitää toimia.”

Räisäsen tavoitteena on päästä pelaamaan miesten sarjoissa sen verran korkealle tasolle, että pelaamisesta saisi myös jotain korvausta.

”Ammattilaisuus kiinnostaa, toivoakseni se on mahdollista myös naisten puolella. Maajoukkuepuolella menestyminen arvokisoissa”, hän listaa tavoitteensa.

KJT:n on ottelussa periaatteessa ennakkosuosikki. Joukkue on sarjassa seitsemäntenä, kun D-Kiekko on 13:s. Joukkueen valmennusjohto vaihtui äskettäin, ja osa pelaajistakin saattaa olla lähdössä.

”Onhan tässä ollut muutoksia. Saa nähdä, mihin kelkka kääntyy”, Noora Räty toteaa.

Rädyn omat pelit ovat sujuneet vähintäänkin kelvollisesti. Hän palasi Yhdysvalloista Suomeen reilu kuukausi sitten, ja on torjunut neljässä ottelussa kolme voittoa.

Räty, 26, pelasi viime kaudella jääkiekon Mestistä kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 89,34. Maailman parhaaksi naismaalivahdiksi mainittu Räty on voittanut olympiapronssia ja kolme MM-pronssia.

KJT:n manageri Teijo Jalosen mukaan ottelu on herättänyt paljon kiinnostusta. Joukkueen kotihalliin sopii 250 katsojaa, ja oletettavasti se on lauantain ottelussa täynnä.

Pekka Sakki / Lehtikuva
Meeri Räisänen.
Meeri Räisänen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!