Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuore kaksosten isä Matias Strandvall tunsi mc-sprintissä kropassaan ”boogien” mutta teki virheen

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Matias Strandvall tunsi olevansa hyvässä vireessä.
Matias Strandvall tunsi olevansa hyvässä vireessä. Kuva: Vesa Koivunen

Kuusamo. Tuore kaksosten isä Matias Strandvall eteni puolivälierästään voittajana välieriin, mutta siellä meno tyssäsi viimeisessä rankassa nousussa suksien lipsahteluun.

Strandvall oli Norjan Sondre Turvoll Fosslin voittamassa maailmancupin avaussprintissä (p) 11:s ja paras suomalainen.

”Kyllä minulla oli tänään rahkeet finaaliin. Kropassa on sellainen boogie. Tein virheen. Olin liian tyytyväinen suksiini puolivälierän jälkeen. Keli ehkä vähän jäähtyi ja liukastui. Ladulla oli enemmän jäätä. Oli oma vika, etten pyytänyt lisää pitoa”, Strandvall sanoi.

Jo alkumatkasta Strandvall kertoi huomanneensa, että pito oli siinä rajalla.

”Se vaatii sellaista hiipimistä. Yritin sitä, mutta ei tässä maailman kärkeä vastaan pysty hiipimään. Puolivälierässä se piti ja pystyin tulemaan rennosti. Tuntui todella hyvälle. Olisi ollut niin siistiä vetää finaalissa kotiyleisön edessä.”

Monen maajoukkuekollegansa tavoin Strandvall on lisännyt harjoitustuntejaan, vuositasolla noin sadalla.

”Maajoukkueen testit ovat kertoneet, että se mitä tehdään tuo tulosta. Kun treenaa enemmän, pitää muistaa, että hiljaiset lenkit ovat hiljaisia.”

Strandvall on viiden viikon ikäisten kaksosten (tyttö ja poika) ylpeä isä, joka viime viikkoina on harjoittelun lomassa saanut osallistua myös vaipanvaihtoon kotona Tampereella.

”Kärsivällisyyttä on tullut lisää. Juuri kun on vaihtanut vaipan, kuuluu hirveät äänet ja tärinät, niin se pitää aloittaa alusta.”

Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski oli odotetusti vahvin suomalainen sijoittuen Strandvallin tavoin 11:nneksi.

Voiton vei Norjan Maiken Caspersen Falla, vapaan sprintin olympiavoittaja.

Pärmäkoski oli tyytyväinen sijoitukseensa, jolla hän petasi ihan kelpo aseman kolmen osakilpailun minitourin alkajaisiksi.

Karsinnassa Pärmäkoski oli peräti kuudes ja pääsi nopeimmasta puolivälierästä jatkoon aikavertailulla. Välierässä meno kuitenkin hyytyi.

”Ei vain jaksanut enää polkea. Puolivälierä oli niin kova. Ei välieräpaikkoja niin usein tule, eli totta kai olen tyytyväinen. Tietysti olisi ollut kiva hiihtää finaalissa, mutta jos viikonloppua ajattelee, ehkä parempi näin. Ei tullut enää neljättä seinää.”

Pärmäkoski sanoi olevansa sunnuntaina tyytyväinen, jos sijoitus kokonaiskilpailussa lauantain vitosen (v) ja sunnuntain takaa-ajokympin (p) jälkeen on viiden parhaan joukossa.

”Tämä kertoi ihan hyvää huomista ajatelleen. Riippuu, miten tästä palautuu.”

Pärmäkoski muisteli, kuinka hän kevättalven 2008 SM-hiihdoissa sijoittui 17-vuotiaana maajoukkuenaisten jälkeen viidenneksi samalla reitillä, joka lauantain hiihdetään.

”Se sopii minulle. Uskon, että tulee hyvä kisa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?