Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä hyväksyi yleisurheilunsa dopingpannan

Urheilu
 
JEAN-PIERRE AMET / REUTERS
IAAF:n puheenjohtajaksi syyskuussa valittu Sebastian Coe on joutunut selvittämään heti aluksi valtavaa dopingvyyhteä.
IAAF:n puheenjohtajaksi syyskuussa valittu Sebastian Coe on joutunut selvittämään heti aluksi valtavaa dopingvyyhteä. Kuva: JEAN-PIERRE AMET / REUTERS

Venäjän yleisurheiluliitto ARAF on hyväksynyt Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n sille määräämän täyden toimintakiellon kansainvälisessä yleisurheilussa. ARAF ilmoitti tekevänsä yhteistyötä IAAF:n tarkastusryhmän kanssa päästäkseen takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

Venäjä pelkää, että sen yleisurheilijat eivät pääse mukaan ensi kesänä käytäviin Rion olympialaisiin. Seiväshypyn kaksinkertainen olympiavoittaja Jelena Isinbajeva on esimerkiksi valittanut viattomien urheilijoiden joutuvan kärsimään dopingiin syyllistyneiden urheilijoiden toiminnasta. Isinbajeva on suunnitellut päättävänsä uransa Rion kisoihin.

Maailman antidopingjärjestö Wada totesi kaksi viikkoa sitten julkaisemassaan raportissa, että Venäjällä on toiminut järjestelmällinen ja valtion tukema dopingohjelma yleisurheilijoiden tulosten parantamiseksi.

Nyt Venäjän yleisurheiluliitto on vakuuttanut panevansa toimintansa täysin uusiksi.

”ARAF on vahvistanut tekevänsä yhteistyötä täysin ja aktiivisesti tarkastusryhmän kanssa”, IAAF totesi tiedotteessaan.

Venäjän yleisurheiluliiton väliaikaisen puheenjohtajan Vadim Zelitšenokin mukaan Venäjä ei aio valittaa rangaistuksesta, koska se voisi vain pahentaa tilannetta.

”Päätimme, että on parasta korjata tilanne perinpohjaisesti ja niin pian kuin mahdollista”, Zelitšenok kommentoi venäläisen R-Sport-uutistoimiston mukaan.

IAAF:n puheenjohtajan Sebastian Coen mukaan Venäjän pannan purkamiselle ei ole mitään aikarajoja. IAAF päättää milloin ARAF on valmis palaamaan kansainvälisille kentille. IAAF:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran maaliskuussa.

Venäjä on jo menettänyt tältä vuodelta nuorten MM-kisojen ja kävelyn MM-joukkuekisan järjestelyoikeudet.

Lähteet: AFP, IAAF

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!