Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lewis Hamiltonin Mercedeksen moottori tutkitaan kauden jälkeen

Urheilu
 
THAIER AL-SUDANI / Reuters
Lewis Hamilton ajoi perjantaina Abu Dhabin vapaissa harjoituksissa.
Lewis Hamilton ajoi perjantaina Abu Dhabin vapaissa harjoituksissa. Kuva: THAIER AL-SUDANI / Reuters

Abu Dhabi

Vaikka mestaruusjännitteet kaikkosivat viikkoja sitten, F1-varikkoa jäytää poliittinen riita, joka teoriassa voisi mullistaa koko kauden tuloslistan.

Kattojärjestö FIA ja F1-urheilun kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone vääntävät kättä Mercedeksen ja Ferrarin kanssa tällä hetkellä monessa kiistassa moottoririntamalla. Mercedes ja Ferrari ovat haluttomia myymään asiakasmoottoreitaan alehintaan, vaikka se voi merkitä monen pikkutallin vetäytymistä sarjasta.

Samalla ne estivät FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin ehdotuksen niin sanottujen vaihtoehtomoottorien hyväksymisestä. 2,5-litran tuplaturbomoottorit ilman polttoaineen virtausrajoituksia hylättiin F1-komission istunnossa.

Sattuma vai ei, mutta FIA on päättänyt tutkia Lewis Hamiltonin voittoisan Austinin ja Sebastian Vettelin voittoisan Singaporen moottorin heti kauden päätyttyä ennen ensi viikon mitaligaalaa.

Talleille tekniset tutkimukset tulevat ikävinä yllätyksinä. Onhan aina riski, että jokin pieni yksityiskohta ei täytä sääntövaatimuksia.

FIA:n päätöksen moottorien jälkisyynistä julkisti varikkojen uutistykki, saksalaistoimittaja Michael Schmidt.

”Hamiltonin mestaruus on näin vielä ehdollinen tarkastuksen tekemiseen asti. Näin saadaan ainakin vähän jännitystä”, Schmidt muistutti Helsingin Sanomille Abu Dhabin illassa.

”Aiemmin V10- ja V8-moottorien aikaan oli hyvinkin normaalia tarkastaa ne aina muutaman kisan välein. Ne vaan avattiin ja katsottiin. Nyt nykyisten hybridivoimanlähteiden aikaan se ei onnistu kesken kauden. Systeemit pidetään suljettuina, kunnes moottori kuolee. Kaikki moottorit sinetöidään, ja niitä voi avata ja tarkastaa vasta kauden päätyttyä”, Schmidt evästää.

”Viime vuonna FIA ei tehnyt tällaista katsastusta kauden päätyttyä. Nyt se päätettiin tehdä. Heillä ei ole mitään epäilyksiä, ei mitään varsinaista syytä siihen.”

FIA julkistaa sunnuntaina moottorit, joita satunnaisotanta koskee.

Abu Dhabin gp:n aika-ajot ajetaan tänään lauantaina kello 15.00 alkaen. MTV Max näyttää aika-ajot suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?