Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesille pika-apua palkkaongelmaan

Urheilu
 
Pasi Autio
Jääkiekko Espoo oy:n toimitusjohtaja Jarmo Koskinen, OPR-Vakuus oy:n toimitusjohtaja Petteri Kleemola ja Bluesin liigajoukkueen kapteeni Kim Hirschovits kertoivat espoolaisjoukkueen tilanteesta perjantaina.
Jääkiekko Espoo oy:n toimitusjohtaja Jarmo Koskinen, OPR-Vakuus oy:n toimitusjohtaja Petteri Kleemola ja Bluesin liigajoukkueen kapteeni Kim Hirschovits kertoivat espoolaisjoukkueen tilanteesta perjantaina. Kuva: Pasi Autio

Espoon Blues ilmoitti perjantaina, että se on hankkinut väliaikaisen ratkaisun mittaviin talousongelmiinsa. Pelaajien rästissä olleet palkat pystytään hoitamaan, koska Yritysluotto.fi-niminen yritys teki noin 100 000 euron sponsorisopimuksen Bluesin kanssa.

Firman toimitusjohtaja Petteri Kleemola oli saanut sponsorointi-idean keskiviikkoiltana ja soittanut välittömästi Bluesin toimitusjohtajalle Jarmo Koskiselle.

”Minuutin sisällä ymmärsin, että tässä on loistava mahdollisuus. Sopimus on jo allekirjoitettu ja rahat liikkuvat parhaillaan”, Koskinen sanoi.

Valmentajien palkat Blues pystyy Koskisen mukaan maksamaan normaalilla liiketoiminnalla.

Bluesia on uhannut tilanne, että pelaajat voisivat alkaa purkaa sopimuksiaan, koska palkat ovat myöhässä. Tähän ei tarvinnut ainakaan nyt mennä.

Bluesin saama pika-apu ei kuitenkaan vie joukkuetta edes kuukautta pidemmälle. Seuraava palkkapäivä on jo 15. joulukuuta. Tämänkertainen sponsorisopimus auttaa vain marraskuun tilanteeseen, mutta Koskinen lupaili pitempiaikaista ratkaisua Bluesin tilanteeseen ensi viikolla.

”En lähde sitä sen enempää nyt avaamaan, mutta uskomme, että pystymme pelaamaan kauden loppuun ja sitten suunnittelemaan keväällä asioita pidemmällä aikajänteellä”, Koskinen sanoi.

Bluesin taustayhtiötä Jääkiekko Espoo Oy:tä hakevat konkurssiin sekä verohallinto että työeläkevakuutusyhtiö Elo. Ja muitakin velkojia on.

”En mene siihen yksityiskohtaan. Meillä on tarkoitus saada se ratkaisu valmiiksi ensi loppuviikolla ja se tiedotetaan sitten”, Koskinen sanoi.

Blues on käynyt viime aikoina neuvotteluja muun muassa entisen omistajansa Jussi Salonojan kanssa.

”Neuvotteluja toki on”, Koskinen sanoi.

Jonkin verran apua Blues saa siitä, että joulu- ja tammikuussa erääntyy joitain saatavia yhteistyökumppaneilta ja liigan yhteisiä tuottoja.

”Oleellinen asia on kuitenkin se, että meidän täytyy saada rahoitus yleisöltä eli katsojia pitää käydä”, Koskinen sanoi.

Bluesin ongelmana on ollut jo pitkään alhaiset yleisömäärät. Tällä kaudella yleisökeskiarvo kotipeleissä on 3 583. Taloudellisen tilanteen helpottamiseksi on syntynyt jo muun muassa joukkueen fanien perustama bluesinpuolesta.fi-kannatusliike.

Pelaajat ovat taistelleet kaukalossa, minkä ovat kyenneet. Blues on tällä hetkellä liigataulukossa toiseksi viimeisenä.

Vähiä palkkarahoja on jaettu niitä eniten tarvitseville pelaajille. Heikko taloudellinen tilanne on luonnollisesti rassannut pelaajia, joukkueen kapteeni Kim Hirschovits kertoi.

”Hienoa, että löytyi tällainen apu palkkoihin, mutta tämä ei ole pysyvä ratkaisu. Toivottavasti isommat ratkaisut löytyisivät suht’ nopeasti, kyllähän tilanne on ollut pitkään aika kestämätön”, Hirschovits sanoi.

Onko Blues sinulle enää mitään velkaa?

Hirschovits piti pitkän tauon.

”Palkat on maksettu”, hän sanoi viimein.

Hirschovits myönsi, että joukkueen taloudellinen tilanne on aiheuttanut runsaasti huolta.

”Paljon on mennyt energiaa muuhun kuin pelihommiin. Huoli koko tilanteesta ja pelikavereista on häirinnyt pitkin kautta.”

Lauantaina Blues kohtaa Kärpät Oulussa. Hirschovits vakuutti, että raha-asiat eivät vaikuta millään tavalla yrityksen määrään jäällä.

”Joukkueella on huikean iso sydän ja välittäminen toisia kohtaan. Se on kaiken a ja o. Raha ei vaikuta otteluihin valmistautumiseen millään tavalla. Kärppiä vastaan lähdetään hakemaan kolmea pistettä niin kuin jokaikisestä matsista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!