Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaasaan siirtyvälle Veli Lammelle jäi tehtävää Helsinkiin

Urheilu
 
Vesa Koivunen
HJK:n Veli Lampi kamppaili pallosta Jaron Peter Opiyon kanssa Veikkausliigan ottelussa Sonera-stadionilla 22. kesäkuuta.
HJK:n Veli Lampi kamppaili pallosta Jaron Peter Opiyon kanssa Veikkausliigan ottelussa Sonera-stadionilla 22. kesäkuuta. Kuva: Vesa Koivunen

VPS:ään siirtyvälle Veli Lammelle jäi tehtävää Helsinkiin. Loppukauden loukkaantuneiden kirjoissa ollut laitapuolustaja ei ehtinyt hyvästelemään HJK:n kannattajia.

”Iso kiitos seuralle kaikesta. Toivottavasti saan ensi kaudella palata sinne pelaamaan HJK:ta vastaan. Kun en ollut peleissä mukana, jäi kannattajatkin hyvästelemättä”, Lampi sanoi.

HJK:ssa kaksi viimeistä kautta pelannut puolustaja Veli Lampi, 31, siirtyy ensi kaudeksi vaasalaisseuraan 1+1-vuotisella sopimuksella.

”Onneksi pääsin sopimukseen Vepsun kanssa, seura säilytti sarjapaikan ja pelit liigassa jatkuvat. Tämä oli ykkösvaihtoehtoni. Minulla on erittäin hyvät fiilikset tulevasta kaudesta. Maanantaina olen täysillä mukana, kun harjoitukset Vaasassa alkavat”, Lampi sanoi.

Lampi pelasi VPS:ssä kaudella 2002, jolloin hän teki Veikkausliigadebyyttinsä. Seinäjoella syntyneelle Lammelle paluu Pohjanmaalle oli lopulta luonnollinen ratkaisu.

”Se oli sillä tavalla selvää, että perheellämme oli talo valmistumassa Vaasaan. Muuttopäivää ei oltu lyöty lukkoon. Sen puolesta ei olisi vielä tarvinnut siirtyä”, Lampi kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille perjantaina.

Päättyneellä kaudella Lampi pelasi vain 14 Veikkausliigaottelua.

Lampi ei odottanut HJK:n tarjoavan jatkosopimusta sen jälkeen, kun puolustaja oli kesästä lähtien loukkaantuneena.

”Kävin sellaisen keskustelun Banan [päävalmentaja Mika Lehkosuo ] ja Ägän [toimitusjohtaja Aki Riihilahti ] kanssa, että he olisivat pitäneet minut mielellään, jos olisin pysynyt terveenä. Nyt he kokivat, että he eivät voi laskea minun varaani”, Lampi sanoi.

Lammelle piti etsiä päättyneellä kaudella usein tuuraajaa. Vasemmaksi pakiksi tuli lopulta nigerialainen Taye Taiwo, joka sinetöi nopeasti paikkansa Klubin avauskokoonpanossa.

Päätös siirtymisestä Vaasaan oli Lammen mukaan lopulta helppo, kun VPS avasi keskustelut hänen kanssaan.

”Vaikka HJK olisi tarjonnut sopimusta, olisimme silti tulleet Vaasaan. Erosin hyvissä väleissä HJK:n kanssa”, Lampi sanoi.

Lammen mukaan päättyneestä kaudesta jäi huono maku.

”Heinäkuusta asti olin sivussa, ja joukkueella meni huonosti, mikä teki sivussa olemisesta kahta raskaampaa”, Lampi sanoi.

Yhteensä neljä kautta HJK:ssa pelanneelle Lammelle Klubilla on iso merkitys.

”HJK:sta lähdin ulkomaille, sain pelata ensimmäisen A-maaotteluni [toisella HJK-kaudella vuonna 2006], sain palata joukkueeseen, voitin ensimmäisen Suomen mestaruuteni ja pääsimme Eurooppa-liigaan. Sen seuran paidassa on tapahtunut isoja juttuja urallani”, Lampi sanoi.

Vesa Koivunen
Veli Lampi Mestarien liigan karsintaottelussa HJK–FK Rabotnicki kaudella 2014.
Veli Lampi Mestarien liigan karsintaottelussa HJK–FK Rabotnicki kaudella 2014.
Tuomas Selänne
Kaudella 2014 Veli Lampi teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin.
Kaudella 2014 Veli Lampi teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?