Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemän kenialaisjuoksijaa kiinni dopingista – mukana kaksinkertainen maailmanmestari

Urheilu
 
David Gray / Reuters
Joyce Zakari kilpaili Pekingin MM-kisoissa elokuussa.
Joyce Zakari kilpaili Pekingin MM-kisoissa elokuussa. Kuva: David Gray / Reuters

Seitsemän kenialaisjuoksijaa on asetettu kilpailukieltoon dopingin takia. Asiasta tiedotti Kenian yleisurheiluliitto lauantaina.

Yleisurheiluliiton mukaan kilpailijat ovat jääneet kiinni erilaisista dopingrikkeistä, ja kilpailukiellot vaihtelevat kahdesta neljään vuoteen.

Kilpailukiellon saaneiden joukossa oli maastojuoksun kaksinkertainen maailmanmestari Emily Chebet, joka sai neljän vuoden pannan furosemide-nimisen aineen käytöstä.

Samasta aineesta jäivät kiinni myös Pekingin MM-kisoista käryjen takia kotiin lähetetyt Francisca Koki ja Joyce Zakari.

Maratonjuoksija Agnes Cheserek sai neljän vuoden kilpailukiellon norandrosteronen käytöstä, ja Ber nard Mwendia, Judy Kimuge ja Lilian Moraa Mariita saivat kahden vuoden pannan.

Kenia voitti ensimmäisen kerran yleisurheilun MM-kisojen mitalitaulukon saavutettuaan seitsemän kultaa, kuusi hopeaa ja kolme pronssia.

Kolmen vuoden aikana peräti 40 kenialaista yleisurheilijaa on jäänyt kiinni dopingista. Maailman antidopingtoimisto Wada ilmoitti marraskuun alussa, että maan osallistuminen ensi kesän Rion olympialaisiin on vaarassa, jos dopingongelmaan ei pystytä puuttumaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!