Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkoliiton uusi puheenjohtaja Harri Nummela oli kentällä älypelaaja ja ahdasliikkeinen diesel

Urheilu
 
Harri Nummela on jääkiekkoliiton uusi puheenjohtaja
Harri Nummela on jääkiekkoliiton uusi puheenjohtaja

Harri Nummelalla on reilu kuukausi aikaa tutustua tehtäväänsä Suomen Jääkiekkoliiton uutena puheenjohtajana.

Nummela aloittaa Kalervo Kummolan seuraajana 7. päivänä ensi vuoden tammikuussa. ”Hyödynnän ajan ja tutustun ihmisiin”, sanoi Nummela, joka voitti haastajansa Heikki Hiltusen ja Jukka Toivakan liittovaltuuston äänestyksen ensimmäisellä kierroksella.

Artikkeliin liittyvät

Nummela sai 16 ääntä, Hiltunen 9 ja Toivakka 5. ”Päällimmäisenä tunteena on nöyryys ja päättäväisyys. Liiton puheenjohtajuus on yksi suurimmista luottamuksen osoituksista, mitä suomalaisessa jääkiekossa voi saada”, sanoi 47-vuotias Nummela.

Nummela on syntynyt ja kasvanut Tampereen jäähallin kupeessa. Kotoa oli matkaa Hakametsään vain 250 metriä. ”Intohimoni lajiin imeytyi jo silloin.”

Tapparassa Nummela pelasi samassa 1968 syntyneiden ikäluokassa kuin lajin huipulle nousseet Teppo Numminen ja Janne Ojanen. Nummelan omat taidot eivät riittäneet pelaajana samalle tasolle.

”Olin kolmosketjun sentteri, josta ei noustu ratkaisijan rooliin. Olin älypelaaja ja ahdasliikkeinen diesel”, kuvasi Nummela omia pelitaitojaan.

Nummela valmistui juristiksi. Nyt hän on OP pankkiryhmän johtokunnan jäsen, digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen ammattijohtaja. Juristin töitä hän ei ole tehnyt.

Ennen valintaansa ja vielä valinnan jälkeen Nummela korosti tulevansa lajin ulkopuolelta. Urheilu ja seuraelämä ovat tulleet tutuiksi jalkapalloa harrastavien lasten kautta.

”Minun on hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä. Voin nähdä asioita toisin silmin”, sanoo Nummela, joka sanoo käyttävänsä mieluummin kahta korvaa kuin yhtä suuta.

”Olen kuunteleva johtaja. Tiedän, että minun kohdistuu varmasti paljon odotuksia, mutta jääkiekonkin pitää uudistua.”

Miten se tapahtuu, sitä Nummela ei osannut vielä tuoreeltaan arvella. ”Päällimmäisenä tulee mieleen, että naisten jääkiekko ja erotuomarit pitää saada tiiviimmin mukaan jääkiekkoperheeseen.”

Nummela lupasi antavansa työrauhan ja vastuuta Jääkiekkoliiton toimistolle ja toimitusjohtajalle Matti Nurmiselle.

Miten toimit sitten, jos tulee tiukka paikka ja edessä on lajia iskevä kohu tai kriisi? ”Silloin johtamisen tolppaväliä pitää tiivistää.”

Kummola puuttui voimakkaasti maajoukkueen päävalmentajan valintaan. Käytännössä hän valitse päävalmentajan monta kertaa itse.

Nummelalta ei odoteta samaa käytöstä. ”Asiantuntijat ratkaisevat ne asiat. Tärkeintä on avoimuus – kaikissa asioissa.”

Nummela asuu perheineen Espoossa. Liigassa pelaavan Bluesin talousahdinko hän on seurannut huolestuneena. ”Espooseen on vaikea rakentaa seurakulttuuria.”

Puheenjohtajan pallilta väistyvä Kummola oli tyytyväinen valintaan. ”Tosin kaikki ehdokkaat olivat hyviä”, kehui Kummola, joka oli aiemmin tavannut seuraajansa vain kolme kertaa aikaisemmin. Omaa suosikkiaan hän ei paljastanut.

Vaasan Sportin toimitusjohtaja Hiltunen ja Mikkelien Jukurien toimitusjohtaja Toivakka pettyivät lopputulokseen. ”Minulla ei silti ole tapana paskoa omaan pesään. Tuen johtoa”, sanoi Hiltunen.

Toivakka arveli kärsineensä ministeripuolisoonsa Lenita Toivakkaan ja perheyritykseensä kohdistuneesta arvostelusta verosuunnittelusta. ”Tiettyjen uutisten ajankohta ihmetytti.”

Jukka Gröndahl / HS
Harri Nummela haluaa olla puheenjohtajana omien vahvuuksiensa kautta. ”Kuuntelen ja teen töitä itseäni säästämättä.” Kalervo Kummola johti liittoa vuodesta 1997 lähtien.
Harri Nummela haluaa olla puheenjohtajana omien vahvuuksiensa kautta. ”Kuuntelen ja teen töitä itseäni säästämättä.” Kalervo Kummola johti liittoa vuodesta 1997 lähtien.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!