Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muutosjohtaja voi törmätä pian arkeen

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Suomessa ei ole totuttu, että urheilujohtajien eliittiin on noussut johtamisen ammattilainen. Yleensä tapana on ollut, että lajiliiton puheenjohtajalla on ollut takanaan vankka ura urheilussa tai politiikassa.

Nämä molemmat jäivät nyt taka-alalle, kun pankkimies Harri Nummela nousi Suomen Jääkiekkoliiton uudeksi puheenjohtajaksi.

Urheilujohtamisesta väitöskirjaa tekevä Nina Laakso muistuttaa osuvasti, ettei urheilu-ura välttämättä pätevöitä johtotehtäviin. Kiistaton tosiasia kuitenkin on, että lajin ja kentän tuntemus ovat eduksi.

Kiistaton tosiasia on myös se, että suomalainen urheilujohtajuus tarvitsee johtamisen ammattilaisuutta. Aika näyttää, miten Nummela tässä onnistuu.

Pelkillä bisnesmaailman johtamistyyleillä voi urheiluelämässä tulla äkkiä seinä vastaan – ympäristöt ja johdettavat ovat kovin erilaiset. Muutosjohtajalla on suomalaisella jääkiekossa Kalevo Kummolan jälkeen varmaan tarvetta, mutta kuinka hyvin suomalaisen jääkiekon kirjo pysyy Nummelan näpeissä?

Kummola on pitänyt lajia koossa omalla arvovallallaan – Nummelan kyvyistä ei ole vielä käytännön näyttöjä. Ensivaikutelma on, että hän avoin, energinen ja positiivinen.

Nummela vakuuttikin pian valintansa jälkeen, miten tärkeää on kehittää ja viedä jääkiekkoa yhteiseen suuntaan. Jos tulee kriisi, se hoidetaan yhdessä.

Nummela joutui myös vakuuttelemaan, ettei hän jää Kummolan juoksupojaksi.

Mitä sanoo Kummola? ”Olen valmis antamaan hänelle kommentteja, mutten niitä tyrkytä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!