Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IFK:lla äijämäisen komea viikko kiekkoliigassa

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Patrik Laine päätti HIFK:n voittoputken tehtyään ratkaisumaalin voittolaukauskisassa Ville Husson taakse.
Patrik Laine päätti HIFK:n voittoputken tehtyään ratkaisumaalin voittolaukauskisassa Ville Husson taakse. Kuva: Kalle Parkkinen

Tampere. Helsingin IFK:lla piti olla tällä viikolla elämä koetuksella. Tarjolla oli bussimatkailua Raumalle, Vaasaan, takaisin Helsinkiin ja lopulta Tampereelle. Neljä ottelua oli luvassa viiteen päivään ja pukukoppiruokailua samaan tahtiin.

Ja mitä IFK tekikään. Hakkasi voittoja voittojen perään, otti ällistyttävät kymmenen pistettä ja nousi jääkiekkoliigan kärkeen.

Vasta Tampereella IFK:n pistesuoni meni osittain tukkoon, kun tappioon päättynyt voittomaalikisa toi vain yhden pinnan. Oikeastaan ei pitäisi sanoa, että vain, kun peli Tapparaa vastaan oli viikon neljäs. Ja kaiken lisäksi isäntien juhlapäivä.

Äijämäisen kova viikko IFK:lta. Ei ole jokapäiväistä niputtaa Lukkoa ja Kärppiä ja sen jälkeen hurmata kaikki katsojat vaativassa Hakametsän jäähallissa, jossa runkosarjatunnelma voi joskus lähennellä hartautta.

Tappara vietti 60-vuotisjuhliaan, ja IFK sai kutsun olla kunniavieraana. Vastustajista ehkä Ilves sytyttää Tampereella enemmän, mutta IFK tulee varmasti hyvänä kakkosena.

Hakametsän kiekkoilta oli upeaa pr:ää lajille, joka kaipaa nykyään jokaisen herkkuhetken, kun muu maa kelluu lamassa. Eikä aina kiekkouutisetkaan pursi positiivisuutta.

Patrik Laineen tehoillan seurauksena tullut niukka 4–5-tappio tarkoittaa sitä, että IFK:n johto liigakärjessä säilyy.

On IFK ennenkin johtanut Liigaa, viimeksi viime kaudella pienen hetken ajan joskus tammikuun tietämissä.

Nyt ollaan vasta marraskuussa, mutta kyllä IFK:n runkosarjan voitto tuntuu tänä vuonna paljon todennäköisemmältä kuin moneen moneen vuoteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?