Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IFK teki juhlasta juhlan, mutta Laine ratkaisi

Urheilu
 
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Huippuhetket: Tappara - HIFK
Tapparan juhlailta tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Tappara oli läpi ottelun kuskin paikalla, mutta HIFK onnistui kirimään aina tasoihin. Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta asti, jonka ainoa onnistuja oli Patrik Laine.

Tappara vl. 5

HIFK 4

Artikkeliin liittyvät

Tampere

Tappara juhli Helsingin IFK:ta vastaan 60-vuotista jääkiekkotaivaltaan, mutta vain 17-vuotias Patrik Laine piti huolen, että juhlittavaa riitti täydessä Hakametsän hallissa.

Tarvittiin kaikki mahdollinen ennen kuin voittaja selvisi. 60 minuuttia ei riittänyt, ei myöskään jatkoaika, vaan sen päälle vedettiin voittomaalikisa. Tarjolle tuli niin hyvää viihdettä, ettei suomalaisella jääkiekkoilulla olisi mitään hätää, jos tätä olisi tarjolla vähän useammin.

Laine vei kahdella komealla maalillaan Tapparan 2–0-johtoon ensimmäisessä erässä, ja hoiti loput voittomaalikilpailussa onnistuessaan ainioana tekemään maalin.

”En ole ennen saanut ekaan kymmeneen minuuttiin kahta maalia tehtyä. Hyvä, kun on saanut yhdenkin. Hyvä startti tuohon peliin”, Laine sanoi. ”Erittäin vauhdikas ja fyysinen matsi. Oli oikein mukava pelata.”

IFK sai hallita liigakaukaloita noin viikon, kun se kiersi voitokkaasti Kuopion, Rauman, Vaasan ja Helsingin kautta Tampereelle. Vasta Hakametsän hurmoksellisessa illassa tuli stoppi, mutta erittäin kunniakkaasti. Tappara otti kaksi pistettä, IFK:n uurastus tuotti yhden.

Tälle viikolle IFK:lle mahtui kolme voitokasta ottelua ja sitä ennen meni KalPa nurin. Viimeksi IFK hävisi Tapparalle, ja taas uudestaan samalle ryhmälle.

Yleensä Laine tekee maalinsa suorilla laukauksilla, mutta avausosumassaan hän väläytti taitavaa mailatekniikkaansa kieputtamalla Ville Husson sivuun maaluiltaan. Toisen hän jatkoi paluukiekosta ja kädet kävivät rankkarikisassa.

Ottelu tarjosi juuri sitä mitä yleisö kaipaa. Maaleja, tasoihin tulemista, uusia kotijoukkueen johtoon pääsyjä ja taas tasoituksia. Jännitys tihkui ja tunnelma väreili. Kukaan ei voi toivoa enempää yhdeltä kiekko-ottelulta, ei varsinkaan marraskuun pimeimpinä iltoina.

Hakametsä oli loppuunmyyty, 7300 henkeä. Tunnelmaa riitti kuin keväällä konsanaan. Yleisö osoitti seisaaltaan suosiota, kun Laine oli ratkaissut Tapparalle 5-4-voiton.

Se oli Tapparan kotipeli ja juhlaottelu, mutta kyllä IFK:n fanit antoivat siihen oman hienon säväyksensä.

Päivä oli varattu Tapparalle, mutta noin 700 IFK:n kannattajaa kuuluivat, näkyivät ja lauloivat ennen peliä, pelin aikana ja kaiketi vähän sen jälkeenkin.

Oli hienoa kuulla, kun IFK-fanit lauloivat hallissa minuutteja ottelun päättymisen jälkeen oman seuransa nimeä. Tappio alkoi haihtua samalla hetkellä, kun summeri soi. Sen verran hyvin vieraat taistelivat.

Harvoin ovat 50-vuotiaan Hakametsän jäähallin käytätävät olleet yhtä täynnä punaista kuin lauantai-illan juhlassa.

Kyllä Tapparankin fanit osasivat tunnelmaa luoda, mutta harvoin enää nykyaikana tulee näin vahvaa kannattajien vastakkainasettelua, jossa vierasjoukkueen tuki nousee melkein yhtä isoksi kuin isännillä.

Niukasta tappiostaan huolimatta IFK säilytti paikkansa Liigan kärjessä.

Koskaan Liigan historian aikana IFK ei ole voittanut runkosarjaa. Nyt se on mahdollista.

”Kyllä se olisi hienoa voittaa, vaikka kannu lopulta ratkaisee kaiken”, kolme IFK:n maalia syöttänyt Teemu Ramstedt sanoi.

Kalle Parkkinen
Patrik Laine teki kaksi maalia varsinaisella peliajalla.
Patrik Laine teki kaksi maalia varsinaisella peliajalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?