Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aho palautti Kärpät raiteilleen

Urheilu
 

Kärpät 5

Blues 2

Oulu

Vasta 18-vuotias laitahyökkääjä Sebastian Aho on nopeasti ottanut suuren roolin hallitsevan mestarin kokoonpanossa.

Aho pelaa Kärpissä ykköskentässä ja saa paljon vastuuta myös yli- ja alivoimalla. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä keväällä mestaruuden ratkaissut Aho on tällä hetkellä toisena. Hän johtaa selvällä erolla Liigan tehopörssiä.

Lauantaina nuorukainen palasi puolentoista viikon sairauslomalta ja oli heti oivalla pelipäällä tekemällä kaksi maalia Kärppien 5–2 voitossa. Kuvaavaa on, että ennen Ahon loukkaantumista Kärpät oli ottanut seitsemän peräkkäistä voittoa. Hänen poissa ollessaan joukkue hävisi kaikki neljä peliään.

”Hallitsimme ottelun rytmiä oikeastaan alusta asti. Pääsimme hyvin paineistamaan Bluesin puolustajia ja peli oli meillä hyvin hallinnassa koko ajan”, Aho sanoi.

Tappiopeleissä Kärpät kärsi tehottomuudesta, sillä neljässä pelissä se sai tehtyä vain kolme maalia.

Tšekkilaituri Ivan Huml teki ylivoimalla Kärppien avausmaalin. Bluesin pelaajat purnasivat – aivan aiheesta – väärästä vaihdosta saatua jäähyä, josta joukkue maksoi kalliin hinnan.

Simon Suoranta vei heti perään Kärpät 2–0 johtoon komealla yläkulmalaukauksella.

Lähes 21 minuuttia ahkeroinut Kapteeni Kim Hirschovits oli Bluesille lähes kaikki kaikessa. Hän hassutti Kärppien maalissa uransa toisen liigapelin pelanneen Antti Lehtosen vanhanaikaisella ja kavensi tilanteen 2–1:een.

Tämän jälkeen alkoi Ahon näytös. Voittomaali syntyi alivoimalla sähäkästä vastahyökkäyksestä Miro Aaltosen esityön jälkeen. 4–1 maalin hän ohjasi ilmasta.

Hirschovitsin 2–1 ja Otso Rantakarin 5–2 osumat syntyivät molemmat näyttävistä yksilösuorituksista, joissa ketjukavereilta ei juuri apuja herunut. Blues olikin kiekollisessa pelissä suurissa vaikeuksissa, eikä kunnon maalipaikkoja syntynyt edes ylivoimalla.

”Laitoimme kaiken likoon ja taistelimme hyvin. Jos Kärpille tarjoaa tuollaisia paikkoja, varmasti soi omissa”, Hirschovits harmitteli Bluesin virhemäärää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!