Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kerttu Niskanen hyötyi yhden sijan Norjan Wengin oikosulusta – tuloksena uran paras mc-avaus

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Kerttu Niskanen aloitti maailmancupin paremmin kuin koskaan.
Kerttu Niskanen aloitti maailmancupin paremmin kuin koskaan. Kuva: Vesa Koivunen

Kuusamo. Kerttu Niskanen sai yhden sijan tavallaan ilmaiseksi hiihdon maailmancupion takaa-ajossa Rukalla, kun reilusti edellä ollut Norjan Heidi Weng sortui käsittämättömään erheeseen.

Kympin (p) kisassa Weng hiihti maaliin jo kolmen kierroksen jälkeen eli 7,5 km:n kohdalla.

Hän oli ennenaikaisen kirin ja maaliintulon jälkeen niin puhki, ettei heti tajunnut tilannetta. Paluu ladulle kesti niin kauan, että Niskanen pääsi ohi.

Niskanen tuli maaliin viidentenä, ja sijoitus oli sama kolmen osakilpailun minitourilla. Weng putosi yhdeksänneksi.

”Näin käy, kun naiset laitetaan hiihtämään kaksipuolikasta neljä kertaa”, Niskanen naurahti.

Hän myönsi itsekin varmistaneensa, että yksi kierros on vielä jäljellä.

”Siinä on niin keskittynyt suoritukseen. Voin myöntää, että itsekin vikalle kierrokselle lähtiessä mietin ja jouduin huutamaan, onko viimeinen. En ymmärrä tuota Heidin juttua, mutta vähän kuitenkin.”

Maalissa kilpakumppanit lohduttivat pitkään pettymyksestä itkevää Wengiä, joka menetti oikosulun takia todennäköisesti kakkos- tai kolmossijan.

Sunnuntain osuusajoissa Niskanen oli kolmanneksi nopein. Ykkönen oli tourin ylivoimainen voittaja, Norjan Therese Johaug, ja kakkonen Ruotsin Stina Nilsson, joka oli niin ikään kokonaiskilpailun kakkonen.

Niskanen hiihti lähes koko matkan yksin, eli suoritus vastasi väliaikalähtöistä kilpailua. Myös Johaug veti soolona, mutta Nilsson oli lähes koko matkan ryhmässä, mistä on aina etua.

”Tietysti aina on hyvä, jos pystyy hiihtämään kolmen joukkoon. Hyvä, että tämän tuntuinen suoritus riittää tällaisiin sijoituksiin. Minulla on edelleen käsijarru päällä. Toivottavasti se löysää, ja vauhti vielä paranee”, Niskanen sanoi.

Perjantain sprintti meni pieleen starttikompuroinnin takia (30:s), mutta sen jälkeen Niskasella alkoi kulkea, paremmin kuin koskaan ennen maailmancupin avausviikonloppuna.

Hänen kuudes sijansa lauantaina vitosella oli uran toiseksi paras vapaalla hiihtotavalla ja väliaikalähdöllä.

”Kyllä tämä oli uran paras avausviikonloppu. Tämä ei ole ollut minulle hirmu helppoa. Kun on harjoiteltu alle, eikä ole terävä ja rento olo, niin Rukan nousut tuntuvat yllättävän jyrkiltä.”

”Meni ihan hyvin kyllä. Oli mielenkiintoinen päivä. Hyvillä mielin seuraavaan kisaan.”

Maailmancupin seuraavat kisat ovat ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.

Krista Pärmäkoski lähti takaa-ajoon sekunnin Niskasen edellä, mutta alkoi pian pudota tämän kyydistä. Maalissa kuortanelainen oli kahdeksas ja osuusajoissa seitsemäs. Niskaselle hän hävisi lähes puoli minuuttia.

”Ihan ok veto. Vähän oli kroppa jo väsynyt. Suksi ei pitänyt ihan niin hyvin kuin Kertulla. Olen tyytyväinen. Ei ollut niin hyviä hiihtoja kuin viime viikonloppuna Suomen cupissa. En ole kuitenkaan kovin huonossa kunnossa. Uskon, että ensi viikonloppuna on paljon parempaa menoa”, sanoi Pärmäkoski ja kiitteli suksihuoltajia.

Kilpailut käytiin sunnuntaina haastavassa kelissä. Kaikilla sukset lipsuivat jossain kohtaa rataa.

Suomen naisten suksiaan vaihdettiin pitovoitelu viime tingassa, eli naiset lähtivät kisaan pidolla, jota he eivät olleet testanneet.

”Huoltomies sanoi, että se on upporikasta tai rutiköyhää. Huollolle suuri kiitos”, Pärmäkoski sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!