Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen kolmospaikalla Bottaksen ohi MM-sarjassa

Urheilu
 
HAMAD I MOHAMMED / Reuters
Kimi Räikkönen (vas.) pääsi päätöskilpailussa tuulettamaan palkintopallille Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kanssa.
Kimi Räikkönen (vas.) pääsi päätöskilpailussa tuulettamaan palkintopallille Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kanssa. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Abu Dhabi

F1-kausi ei tarjonnut huimaa jännityspakettia Abu Dhabin Grand Prix -finaaliin. Edes suomalaisparin Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen kamppailu sarjan nelospaikasta ei nostattanut kipinöitä iltavalaistulle Yas Marinan radalle.

Räikköselle kauden päättäminen podiumilla oli mieleen, vaikka ei hän siitä suurta numeroa halunnut tehdä.

”Onhan tulos parempi kuin monessa muussa kisassa, mutta olen täällä voittaakseni kisoja. Otan kolmossijan, mutta mieluummin olisin ollut ylempänä.”

”Meillä oli kisassa ihan hyvä vauhti, mutta kummallakin varikkokäynnillä hukkasimme aikaa. Auto toimi ihan hyvin, ja ehkä olisimme voineet olla lähempänä Mercedeksiä loppuajoissa. Tämä kuului kuitenkin niihin puhtaimpiin viikonloppuihin, joten on ihan hyvä päättää kausi näin”, Räikkönen linjaili.

Bottaksen epäonni kattoi tasaisesti koko kauden. MM-sarja alkoi nollalla pisteellä Australiassa, kun Williamsin suomalaiskuski ei pystynyt ajamaan lainkaan kisaa, ja päättyi nollaan pisteen Abu Dhabissa lohduttomalla 14. sijalla.

Bottas putosi kuljettajien MM-sarjassa viidenneksi. Viime vuonna Abu Dhabissa hän oli päättänyt kauden kolmossijaan kisassa ja nelospaikkaan sarjassa.

”Onhan tämä harmittava tapa päättää kausi, mutta onneksi tällaiset pettymykset jäävät nopeasti taakse. Aika paljon näitä takaiskuja on tullut, mutta täytyy muistaa myös hyvät hetket. Onhan tähän kauteen tullut niitä onnistumisiakin”, Bottas summaili tiimipalaverin jälkeen.

428 MM-pistettä on Ferrarin kaikkien aikojen ennätys. Valmistajien MM-sarjassa se riitti kakkospaikkaan, ja valtaosan pinnoista rohmunnut Sebastian Vettel nappasi kuljettajien MM-pronssin.

”Olemme nousseet tänä vuonna ison vuoren, ja voimme olla tyytyväisiä siihen, mitä nyt saavutimme. Emme kuitenkaan voi sanoa, että tehtävä on suoritettu ennen kuin voitamme mestaruuden”, tallipäällikkö Maurizio Arrivabene summaili.

Mestari Mercedes sai täyteen tusinan kaksoisvoittoja. Nico Rosbergille jäi talviajaksi komea kuuden perättäisen paalun ja nyt myös ensi kertaa uralla kolmen perättäisen voiton ketju.

Rosberg kieltäytyi kuitenkin mestaruuspuheista ensi kaudeksi.

”Valitettavasti kausi 2016 on vielä kovin kaukana. Nautin nyt tästä voitosta, ja saimme aiheen mukaviin kemuihin. Olen edistynyt paljon kauden lopussa, mutta se oli liian myöhään tämän mestaruuden kannalta. Ensi vuodesta ei kuitenkaan voi puhua vielä mitään”, Rosberg totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!