Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea haluaa urheilun suurvallaksi – havittelee maahan useita MM-kisoja

Urheilu
 
KCNA / Reuters
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un vieraili May Day -stadionilla maan uutistoimiston KCNA:n 25. syyskuuta vuonna 2013 julkaiseman kuvan mukaan.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un vieraili May Day -stadionilla maan uutistoimiston KCNA:n 25. syyskuuta vuonna 2013 julkaiseman kuvan mukaan. Kuva: KCNA / Reuters

Jos Pohjois-Korean suunnitelmat toteutuvat, sulkeutunut maa järjestää ensimmäiset urheilun arvokisat 40 vuoteen.

Inside the Games -verkkosivuston mukaan Pohjois-Korea havittelee maansa järjestettäväksi vuoden 2017 judon MM-kisoja ja vuotta myöhemmin nuorten painonnoston MM-kisoja.

Lisäksi Pohjois-Korea haluaa järjestää vuonna 2017 painonnoston Aasian mestaruuskisat.

Painonnosto on Pohjois-Korean ykköslaji. Lontoon olympialaisissa Pohjois-Korea voitti painonnostossa kolme kultaa ja yhden pronssin ollen kisojen kolmanneksi paras maa.

Pohjois-Korea on järjestänyt viimeksi urheilun arvokisat vuonna 1979, jolloin pääkaupunki Pjongjang isännöi pöytätenniksen MM-kisoja. Inside the Games -sivuston mukaan maan johtaja Kim Jong-un haluaa tehdä Pohjois-Koreasta urheilun suurvallan ja on siksi kiinnostunut arvokisojen järjestämisestä.

Sivuston haastatteleman pohjoiskorealaisen nimettömän urheiluviranomaisen mukaan nuorten MM-judon järjestäminen on jo varmaa. Etelä-Korean judoliitosta vahvistettiin tiedot Pohjois-Korean ja Kansainvälisen judoliiton välisistä neuvotteluista.

”Meillä ei ole mitään syytä vastustaa mitään Pohjois-Koreassa järjestettäviä MM-kisoja”, liiton edustaja sanoi.

Kansainvälisen judoliiton puheenjohtaja Marius Vizer vieraili Pjongjangissa aiemmin marraskuussa, mutta tietoa vierailun sisällöstä ei ole kerrottu.

Pohjois-Korea voitti Lontoon olympialaisissa neljä kultamitalia, joista yksi tuli judosta. Kaikkiaan maa sai kuusi mitalia, kun Suomi joutui tyytymään kolmeen.

Pohjois-Korea yritti saada painonnoston MM-kisat jo vuodelle 2017, mutta ne myönnettiin Japanille. Liiton unkarilainen pääsihteeri Attila Adamfi on kertonut kannattavansa kisojen myöntämistä Pohjois-Korealle.

”Oli hienoa nähdä Pohjois-Korean hakevan kisoja. Kaiken urheilun kannalta olisi hyvä, jos Pohjois-Korea isännöisi MM-kisoja”, hän on sanonut Inside The Games -sivuston mukaan.

Itä-Aasian painonnostoliiton eteläkorealainen puheenjohtaja Sung-Yong Choi kannattaa kisojen myöntämistä Pohjois-Korealle.

”Heidän on taattava urheilijoiden turvallisuus, mutta kilpailupaikat ovat jo valmiina, eikä hotellien suhteen ole ongelmia.”

Hän sanoi, että urheilu voisi lähentää Pohjois-Korean ja muiden maiden suhteita.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tunnetaan innokkaana urheilufanina.

Viime vuonna maailmanlaajuista julkisuutta saivat entisen NBA-tähden Dennis Rodmanin kokoaman koripalloilijoiden ryhmän vierailu Pohjois-Koreassa.

Suomalaisista huippu-urheilijoista Pohjois-Koreassa on vieraillut taitoluistelija Laura Lepistö.

Pohjois-Korea on pärjännyt kohtuullisesti myös jalkapallossa. Miesten MM-kisoissa Pohjois-Korea on ollut vuosina 2010 ja 1966. Naiset ovat yltäneet MM-lopputurnaukseen neljästi peräkkäin vuosina 1999–2011.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Kim Jong-un on luvannut menestyville urheilijoille luksusasuntoja ja muita etuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!