Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

17-vuotias Roman Galay teki suomalaista taitoluisteluhistoriaa

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Roman Galay
Roman Galay Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay teki viikonloppuna suomalaista taitoluisteluhistoriaa.

Galay, 17, kilpailee aikuisten sarjassa ensimmäistä kauttaan. Hän ylitti ensimmäisenä suomalaismiehenä kansainvälisessä kilpailussa 190 pisteen rajan. Galay sijoittui Saksan Dortmundissa käydyssä NRW Trophyssa viidenneksi pistein 191,67.

Ari-Pekka Nurmenkari on aiemmin ylittänyt 190 pistettä SM-kilpailuissa, mutta Galay on ensimmäinen pisterajan ulkomailla ylittänyt suomalainen.

Kovatasoisen kilpailun voitti Belgian Jorik Hendrickx pistein 244,69 ennen kazakstanilaista Dennis Teniä. Ten on Sotšin olympialaisten pronssimitalisti ja edellisten MM-kisojen hopeamitalisti.

Valtter Virtanen ylsi seitsemänneksi pistein 175,62.

Galay onnistui molemmissa ohjelmissaan. Lyhytohjelman jälkeen hän oli jopa neljäntenä.

Galay paransi ennätystään 20 pisteellä. Taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan kolmoisakselit kulkivat molemmissa ohjelmissa, vapaaohjelmassa hän yhdisti sen jopa kolmoistulppiin.

”Tuntuu hyvältä. Lähdin parantelemaan omaa ennätystäni, mutta en olisi arvannut että paranee kertaheitolla noin paljon”, Galay sanoi tiedotteessa.

Galay ylitti Dortmundissa MM-kilpailuihin vaadittavan teknisten pisteiden vähimmäisrajan (34 pistettä). Vapaaohjelman tekniset pisteet (64) jäivät vielä vajaaksi, mutta Galay uskoo ylittävänsä nekin.

”Vapaaohjelmaan jäi vielä puristettavaa kuten toinen kolmoisaksel ja kolmoislutz, joka jäi nyt kaksinkertaiseksi”, hän arvioi parannuskohteitaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?