Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saku Koivu kieltäytyi kesällä Jääkiekkoliiton puheenjohtajakisasta, valmentaminen saattaisi kiinnostaa

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Saku Koivu
Saku Koivu Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Turkulaisen Saku Koivun maajoukkuepaita nostetaan Hartwall-areenan kattoon tapaninpäivänä yhdessä Jere Lehtisen ja Ville Peltosen paitojen kanssa.

Se tarkoittaa, ettei numeroita 11 (Koivu), 16 (Peltonen) ja 26 (Lehtinen) enää kukaan pelaaja käytä aikuisten maajoukkueessa.

Vielä viime kesänä kulki huhu, että Koivu voisi olla myös ehdokas Jääkiekkoliiton uudeksi puheenjohtajaksi, kun Kalervo Kummola lopettaa nuijan varressa tammikuun alussa.

Puheet Koivusta uutena puheenjohtajana jäivät puheiksi.

”Minulta kysyttiin muutamaan kertaan, että olisinko ollut halukas, ja sanoin joka kerta, etten ole. Sanoin ei, ei tällä kertaa”, Koivu valaisi Espoossa liiton uuden yhteistykumppanin energiayhtiö Carunan tiloissa.

Espoolainen Harri Nummela valittiin viime lauantaina Jääkiekkoliiton uudeksi nokkamieheksi.

”Ei ollut mitään kyselyjä viime aikoina. Sen [ehdokkuuden] olin kieltänyt kesällä”, Koivu sanoi. Ainakaan häntä ei suunniteltu kokoukseen mustaksi hevoseksi.

Koivu valittiin uutena jäsenenä liiton hallitukseen, joten entinen NHL-kapteeni pääsee läheltä seuraamaan, miten suomalaista kiekkoilua kehitetään.

”Ei se ole itse tarkoitus olla jonain päivänä Kiekkoliiton puheenjohtaja. Jos me saadaan toimiva organissatio, ei tarkoita, että pitäisi olla pampun varressa”, Koivu sanoi.

Ajatus hallituspaikasta oli melko helppo myydä Koivulle. Pitkällä NHL-urallaan hän kantoi ensimmäisenä eurooppalaisena Montreal Canadiensin kipparin C-kirjainta rinnassaan. Leijonien kapteeni hän oli aina arvoturnauksiin tullessaan. Näin oli muun muassa Naganon olympialaisissa 1998 ja Torinon olympiahopeaa saavuttaneessa joukkueessa 2006.

Koivu on muuttanut perheineen Turkuun, joten Anaheimin lämpimät ja aurinkoiset päivät ovat jääneet taakse. Anaheimissa Koivu pelasi NHL-uransa viimeiset vuodet.

”Hyvin on mennyt, kiitos kysymästä. Arki on saatu pyörimään omalla painollaan ja lapset käyvät koulua”, Koivu sanoi.

Liiton järjestötyö imaisi Koivun ensin, mutta valmentaminen ehkä joskus myöhemmin.

”Se on niitä asioita, jotka ovat mahdollisia tulevaisuudessa. Valmentaminen tulee ehkä joskus”, Koivu sanoi.

Vielä ei perheen arkeen sovi valmennukseen heittäytyminen. Se vaatii niin paljon päivittäistä aikaa, ja siihen pienten lasten isä ei ole vielä valmis.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!