Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK uudistuu epäterveellä rakenteella – lähes kaikilta paikoilta puuttuu pelaajia

Urheilu
 
HJK aloitti harjoituskauden – joukkueesta kärkkyy paikkaa kahdeksan junioria
HJK aloitti harjoituskauden – joukkueesta kärkkyy paikkaa kahdeksan junioria
Veikkausliigakaudella 2015 kolmanneksi sijoittunut HJK aloitti uuden mestaruusjahdin marraskuun viimeisenä päivänä. Harjoituskausi alkoi Sonera-stadionilla hyytävässä tuulessa. Joukkue uudistuu jälleen rajusti. Se näkyi ensimmäisissä harjoituksissa. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Ari Virtanen.

Sonera-stadionilla näkyi vain vähän tuttuja kasvoja maanantaina, kun HJK aloitti uuden harjoituskauden. Jälleen kerran joukkue uudistuu rajusti kauden jälkeen.

Poissa ovat muun muassa Markus Heikkinen, Veli Lampi, Rasmus Schüller, Demba Savage ja Roni Peiponen, jotka ovat kaikki siirtyneet muihin seuroihin. Viime kaudelle tulleista ulkomaalaispelaajista joukkueesta jatkavat vain maalivahti Thomas Dähne, puolustaja Taye Taiwo ja hyökkääjä Atomu Tanaka.

Joukkueesta puuttuu nyt valtavasti kokemusta ja taitoa. Päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan tilanne ei ole optimaalinen.

”Terve rakenne olisi, että kolmasosa joukkueesta vaihtuisi. Nyt meillä on melkein kaksi kolmasosaa pois, suhde on väärinpäin. Pitkässä juoksussa ei ole hyvä tilanne, että joukkueesta vaihtuu noin paljon. Ehkä se kertoo osittain meidän vähemmän onnistuneista ulkomaalaispelaajahankinnoista”, Mika Lehkosuo kertoi harjoitusten jälkeen.

HJK:n valmennusjohto on ottanut edustusjoukkueen harjoitusryhmään mukaan Klubi-04:stä junioripelaajia, joista osalla on jo sopimus edustusjoukkueen kanssa. Lehkosuon mukaan osa heistä jää pysyvästi edustusjoukkueeseen.

”Kahdeksasta yhdeksästä pelaajasta, jotka nousivat mukaan harjoitusrinkiin, minimissään kolmesta neljään jää tähän joukkueeseen”, Lehkosuo kertoi ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Lehkosuon mukaan seuraavat kuukaudet näyttävät, onko joukkueeseen nousevien nuorten määrä lähempänä kuutta kuin kolmea. Viime kaudella näistä nuorista liigakokemusta saivat Lucas Lingman ja Aapo Halme. Lingman oli osa edustusjoukkuetta loppukaudesta, pelasi neljä liigaottelua ja oli mukana europelimatkoillakin.

Lingmanin ja Halmeen lisäksi harjoitusryhmässä ovat nuorista maalivahti Matias Sauramaa, toppari Leo Väisänen, kymppipaikka Saku Ylätupa, keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström, hyökkääjä Lassi Lappalainen, hyökkääjä Ilmari Ylönen ja laitapuolustaja Joachim Böckerman.

”Annamme heille sen ympäristön, jossa he voivat kehittyä. Se on tietysti minun vastuullani, että se ympäristö on mahdollisimman hyvä”, Lehkosuo sanoi.

Klubin joukkueharjoitukset joulukuussa keskittyvät lähinnä peruspeliin ja pelin eri vaiheiden harjoittelemiseen.

HJK:lla on joukkueen rakentaminen vielä pahasti kesken. Uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt vain Interistä siirtynyt Vincent Onovo ja maalivahti Markus Uusitalo. Sopimuksettomia pelaajia ensimmäisissä harjoituksissa oli kaksi: Norjassa viimeksi pelannut Lum Rexhepi ja viime kauden toppari Tapio Heikkilä.

”Maalivahtiosastolle ei etsitä pelaajia. Keskikentällekin meillä on pelaajia. Kaikilta muilta paikoilta ehkä sitten puuttuu vielä pelaajia”, Lehkosuo sanoi.

HJK:n seurajohdolla on vielä valtava työ edessään, jotta joukkue olisi yhtä hyvä kuin kahdella viime kaudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!