Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi saa nuorten MM-kiekkoon nimekkään hyökkäysosaston – tähtenä AHL:ssä loistava Mikko Rantanen

Urheilu
 
Reuters
Laitahyökkääjä Mikko Rantanen (oik.) on pelannut kuusi NHL-ottelua Coloradossa.
Laitahyökkääjä Mikko Rantanen (oik.) on pelannut kuusi NHL-ottelua Coloradossa. Kuva: Reuters
Fakta

MM-turnaus alkaa tapanina

Leirijoukkue valitaan 7.12.

Harjoitusottelut: 21.12. Suomi–Sveitsi Hämeenlinnassa, 22.12. Suomi–USA Lahdessa

Suomen MM-ottelut:

26.12. klo 18 Suomi–Valko-Venäjä

28.12. klo 18 Venäjä–Suomi

30.12. klo 18 Slovakia–Suomi

31.12. klo 18 Suomi–Tšekki

2.1. 2016 puolivälierät

4.1. 2016 välierät

5.1. klo 16 pronssiottelu ja klo 20 loppuottelu

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vei joukkueensa kaksi kertaa kotikaukalossa järjestettyyn MM-turnaukseen.

Taas on luvassa MM-kiekkoa Hartwall-areenassa, mutta nyt Jalonen johtaa nuoria Leijonia, alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Hän myöntää, että tuntuu siltä kuin mikään ei olisi muuttunut. Kiinnostus nuorten joukkueen ympärillä vaikuttaa melkein yhtä isolta kuin aikuisten kisoissa.

Sekään ei poikkea isojen poikien turnauksesta, että nyt osataan spekuloida valintoja ja pohtia, tuleeko Pohjois-Amerikasta vahvistuksia.

AHL:ssä pelaava hyökkääjä Mikko Rantanen on varma tapaus, ellei ihmeitä tapahdu. Samoin Kasperi Kapanen.

Rantanen tekee kovaa jälkeä Coloradon farmissa San Antonio Rampagessa. Hän jakaa johdon joukkueen sisäisessä pistepörssissä, vaikka on pelannut seitsemän ottelua vähemmän kuin neljä vuotta vanhempi Colin Smith.

Vuosi sitten Kanadassa nuorten MM-turnauksessa Rantanen oli se pelaaja, joka otti isoimman vastuun, vaikka aivan muiden piti olla nimimiehiä.

Neljä maalia viiteen otteluun hurmasivat NHL:n kykyjenetsijät.

”Niminä hyökkäys on todella hyvä jopa kansainvälisesti. Peräpää on nimettömämpi, mutta sieltä nousee pelaajia esille turnauksen aikana ja vähän myöhemmin”, Jalonen sanoi.

Puolustaja Olli Juolevi kiekkoilee London Knightsissa Ontarion Hockey Leaguessa. Hän ottaa paikan puolustuksesta, vaikka onkin vasta 17. Hyökkääjä Julius Nättisen ja puolustaja Vili Saarijärven perään Jalonen katsoo tarkalla silmällä.

Tuntuu, ettei kotimaan kiekkokeskusteluissa ole tänä syksynä puhuttukaan muista kuin nuorista lupauksista Sebastian Ahosta, Jesse Puljujärvestä ja Patrik Laineesta.

Rantanen on kiinnostava pelaaja. Hän on saanut maistaa Coloradossa kuuden ottelun verran NHL-vauhtia. Tehoja ei vielä ole, mutta pää on avattu.

”Mikko on huippupelaaja, oli jo viime kaudella kotimaan Liigassa”, Jalonen sanoi.

”Miten Colorado toimii hänen kanssaan”, Jalonen heitti kysymyksen ilmaan. ”Jos hän pelaa liian hyvin, on se meille riski, että hän vetää siellä ykkös- tai kakkoskentässä.”

NHL-seurat antavat pelaajiaan nuorten kisoihin, jos he ovat kirjoilla farmissa eli AHL:ssä. Kapanen pelaa Toronto Marliesissa. Hän tullee sieltä ja Rantanen myös, ellei Jalosen ”uhkakuva” toteudu.

OHL on kenties kovin junioriliiga Pohjois-Amerikassa ja London Knights iso ylpeyden aihe. Londonista ovat NHL:ään pompanneet Anaheimin Corey Perry, New York Rangersin Rick Nash, NY Islandersin John Tavares ja Chicagon Patrick Kane. Eikä listalta voi jättää pois puolustaja Olli Määttää, joka otti nopeasti vakiopaikan Pittsburghissa.

Jalonen kiersi viikon verran Pohjois-Amerikassa, katsoi viisi ottelua ja näki neljä suomalaista. Suurennuslasi osui Kapaseen, Nättiseen, Juoleviin ja Saarijärveen.

”Tosi myönteinen kokemus oli nähdä pojat pelaamassa”, Jalonen sanoi. Hän myös vaihtoi mielipiteitä sikäläisten valmentajien kanssa, ja sai enemmän tietoja kuin kohteliaisuuksia.

Entiset Leijona-pelaajat Saku Koivu, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen seurasivat Espoossa sivusta, kun median kuhina kävi Jalosen ympärillä. Koivu, Lehtinen ja Peltonen ovat siinä vaiheessa, että heidän paitansa jäädytetään nuorten MM-turnauksessa.

”Kun me pelasimme Gävlessä nuorten kisoja, ei Suomessa kukaan tainnut tietää, että oli turnaus menossa”, Koivu sanoi.

Kalle Parkkinen
Hyökkääjä Kasperi Kapanen
Hyökkääjä Kasperi Kapanen
Claus Andersen
Puolustaja Olli Juolevi
Puolustaja Olli Juolevi
Kalle Parkkinen
Hyökkääjä Patrik Laine
Hyökkääjä Patrik Laine
Kalle Parkkinen
Hyökkääjä Jesse Puljujärvi
Hyökkääjä Jesse Puljujärvi
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!