Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina ottaa ensiaskeleita Valioliigassa – sijoittajat ostivat osan Manchester Citystä

Urheilu
 
Darren Staples / Reuters
Sheikki Mansour bin Zayed Al Nahyan on edelleen Manchester Cityn suurin omistaja.
Sheikki Mansour bin Zayed Al Nahyan on edelleen Manchester Cityn suurin omistaja. Kuva: Darren Staples / Reuters

Kiina otti ensiaskeleensa jalkapallon Englannin Valioliigaan tiistaina, kun kiinalaisten liikemiesten ryhmittymä osti 13 prosenttia Manchester Cityn taustayhtiöstä 377 miljoonalla eurolla.

China Media Capital (CMC) ja CITIC Capital ostivat osuuden City Football Groupista (CFG), jonka omisti ennen kokonaan Abu Dhabi United Group. Hankinta tapahtui vain muutama viikko sen jälkeen, kun Kiinan presidentti Xi Jinping vieraili manchesterilaisseurassa.

”Tämä sopimus luo ennennäkemättömän alustan CFG-seurojen ja yritysten kasvulle Kiinassa ja kansainvälisesti”, CFG, CMC ja CITIC totesivat yhteisessä tiedotteessa.

CFG omistaa Manchester Cityn lisäksi New York City FC:n ja Melbourne City FC:n. Yhtiö on vähemmistöosakkaana japanilaisessa Yokohama F. Marinos -seurassa.

Kiinan presidentti Xi Jinping julkaisi aiemmin tänä vuonna 50 kohdan ohjelman, jolla maasta on tarkoitus jalkapallon voimanpesä. Ohjelmaan kuului ehdotus 50 000 jalkapallokoulun perustamisesta eri puolille Kiinaa.

Valioliigajoukkueiden omistajien listalla on sijoittajia Venäjältä, Thaimaasta ja Yhdysvalloista, mutta Kiina ei ollut aiemmin tehnyt nyt nähdyn kaltaista sijoitusta sarjaan.

”Jalkapallo on rakastetuin, pelatuin ja seuratuin urheilulaji maailmassa ja Kiinassa. Kasvumahdollisuudet ovat ainutlaatuiset ja todella jännittävät”, CFG:n puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak totesi.

Manchester Cityn nykyisten omistajien rahalliset panostukset ovat näkyneet viime vuosina kentällä, sillä palkintokaapissa komeilevat Valioliigan mestaruuspokaalit vuosilta 2012 ja 2014, Englannin Cupin voittopysti vuodelta 2011 ja liigacupin pytty vuodelta 2014.

Lähteet: AFP, Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?