Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toronton tulokasmaalivahti piti nollan NHL-debyytissään

Urheilu
 
Tom Szczerbowski / USA Today
Garret Sparks on yli 190-senttinen mutta ketterä maalivahti.
Garret Sparks on yli 190-senttinen mutta ketterä maalivahti. Kuva: Tom Szczerbowski / USA Today

Toronto Maple Leafs otti mukavan 3–0-voiton Edmontonista jääkiekkoliiga NHL:ssä. Puheenaiheeksi eivät nouseet Leo Komarovin kaksi maalia tai hänen muhkeat Movember-viikset.

Maple Leafsin fanit haltioituivat, kun tulokasmaalivahti Garret Sparks piti ottelussa nollan. Hän on Toronton historian ensimmäinen NHL-tulokas, joka piti avausottelussaan maalinsa koskemattomana.

Koko NHL:n historiassa vain 25 tulokasta on aloittanut nollapelillä. 2000-luvulla heitä on ainoastaan kahdeksan, ja nyt Sparks kuuluu tuohon joukkoon.

Ottelun jälkeisessä kenttähaastattelussa Sparks liikuttui kyyneliin, kun haastattelija kertoi maalivahdin tehneen seurahistoriaa.

Sparks joutui kääntämään kasvonsa alaviistoon, kun kyyneleet puskivat silmäkulmiin. Omat vanhemmat istuivat katsomossa haltioituneena.

”Tämä on aivan uskomatonta”, Sparks sai sanotuksi NHL On The Fly -ohjelmassa.

Jääkiekko on Torontossa niin mielettömän isoa asia, ettei Sparksin liikuttuminen ole mikään ihme.

Torontolle Sparks on ollut halpa hankinta. Seura varasi hänet vasta seitsemännellä kierroksella ja numerolla 190. Kovin usein niiltä sijoilta ei nousta NHL:ään, mutta ainakin yhden ottelun Sparks sai tilastoonsa.

Sparks on pelannut tällä kaudella Kasperi Kapasen seurakaverina Toronto Marlies -joukkueessa. Nyt hän sai tilaisuutensa, kun ykkösvahti James Reimerillä on alavartalovamma ja Jonathan Bernier on ollut lähinnä kehno tai epävireessä.

Bernier pelasi lauantaina Washingtonia vastaan, mutta Toronto hävisi 2–4. Bernier ei ole voittanut yhtään kauden yhdeksästä ottelustaan, joten päävalmentaja Mike Babcock käänsi katseensa porrasta alemmas eli omaan farmijoukkueeseen.

”Kaikki meni niin kuin suunnittelin”, Sparks vitsaili, kun häneltä kysyttiin, oliko nollapeli suunnitelmissa.

”Kun tulin kolmanteen erään, nollapeli oli mielessäni. Halusin olla varma, että voittaakseen minut heidän oli pakko nujertaa minut. Kaverit maalin edessä siivosivat hyvin”, Sparks, 22, sanoi.

”Maailma on mahdollisuuksia täynnä, ja kaikki riippuu siitä, miten vastaat mahdollisuuksiin. Luultavasti hän voi vähän röyhistellä ja tuntea itseluottamusta, sillä hän pelasi tasaisesti”, Babcock sanoi. ”Hänellä oli muutamia hyviä torjuntoja. Hän pelasi hyvin ja me voitimme.”

Sparks on yli 190-senttinen maalivahti, ja hän liikkui ketterästi ottelussa Edmontonia vastaan.

Lähde: NHL.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!