Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues oli vahva ilman johtotähteään

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Bluesin pelaajat juhlivat toista maalia.
Bluesin pelaajat juhlivat toista maalia. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Blues 2Kärpät 0

Metro-areenassa mainokset repsottivat huolimattomasti hoidettuina kuin Espoo Bluesin talous. Mediataulun tarroja ­tilkittiin puoli tuntia ennen Mestarien liigan puolivälierää Blues–Kärpät.

Kattokuutio laskettiin paikkaustyön ajaksi jäälle, ja pelin alku myöhästyi vartin. Yleisö (2 799) ehti pohtia Bluesin ­ahdinkoa ja kulttipelaaja Kim Hirschovitsin lähtöä seurasta.

”Jätkille kova paikka. Aamuharjoituksissa näki, että ajatukset olivat jossain muualla”, mietti Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho Hirschovitsin poissaoloa.

”Olen ylpeä joukkueen arvomaailmasta ja tavasta, jolla he osaavat käsitellä asioita uudestaan ja uudestaan.”

Hirschovitsin sopimuksen rauettua liigan maksuhäirikkö Blues säästää merkittävästi. ­Kalenterivuonna 2014 sentterin ansiot olivat lähes 160 000 ­euroa.

Hirschovits voitti viime kauden pistepörssin, ja liigapelaajat valitsivat hänet kauden parhaaksi. Kannattajien silmissä hän oli kolmen Espoon kauden aikana Bluesin kasvot, sielu ja sydän.

Bluesin toimitusjohtaja Jarmo Koskinen oli illalla pahoillaan kapteenin kohtalosta: ”Olemme seurana selkeästi vaikuttaneet epäsuorasti Hirschovitsin te­kemään lähtöpäätökseen hoi­tamalla asioitamme huonosti.”

Espoolaisten syksy on ollut synkkä. Pelastuakseen varmalta näyttävältä konkurssilta Blues on hakeutumassa yrityssaneeraukseen.

Tiistaina Bluesin kapteeni Mestarien liigan pelissä Kärppiä vastaan oli seuran ilmoituksella puolustaja Kalle Kaijomaa.

CHL:n puolivälierän avausosassa Blues löi Kärpät 2–0. ­Välieräpaikka ratkeaa Oulussa ensi tiistaina.

Jussi Makkonen teki avauserässä ylivoimalla 1–0, ja Jari Sailio päätöserässä alivoimalla 2–0. Blues maalilla Kaapo ­Kähkönen torjui kaikki kiekot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?