Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tyrväisen valitus ei lyhentänyt pelikieltoa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Antti Tyrväisen valitus Urheilun oikeusturvalautakuntaan ei tuonut muutosta pelikieltoon.
Antti Tyrväisen valitus Urheilun oikeusturvalautakuntaan ei tuonut muutosta pelikieltoon. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekon Liigassa pelaavan Ilveksen hyökkääjälle Antti Tyrväiselle tuomittu pelikielto pysyi ennallaan Urheilun oikeusturvalautakunnassa. Liiga tiedotti asiasta verkkosivuillaan tiistai-iltana. Viisijäsenisen lautakunnan päätös asiassa oli yksimielinen.

Tyrväinen sai yhdeksän ottelun pelikiellon taklattuaan Tapparan Kristian Kuuselaa päähän Tampereen paikallisottelussa 13. marraskuuta. Seitsemän ottelua tuomittiin itse teosta ja kaksi siksi, että Tyrväisellä oli aiempia Liigan kurinpidon määräämiä rangaistuksia.

Pelikiellon lisäksi Tyrväiselle määrättiin palkanpidätys pannan ajalta. Summa vastaa 15 prosenttia hänen kausipalkastaan.

Tyrväinen valitti tuomiosta ja yritti ensisijaisesti saada kiellosta pois kahden ottelun kovennuksen toissijaisesti hän halusi, että sakkorangaistus poistetaan. Tyrväinen esitti myös, että negatiivisen julkisuuden pitäisi olla lieventää tuomiota.

Pelikiellon lievennys ei mennyt läpi ja sakkoasiaa lautakunta ei käsitellyt, koska se katsoi asian olevan kiinni seuran ja pelaajan sopimusehdoista. Julkisuutta lautakunta piti lajin pääsarjatasolle kuuluvana asiana myös silloin kun se on negatiivista. Näin ollen sen ei lautakunnan mielestä tule vaikuttaa asian käsittelyyn.

Tyrväinen on kärsinyt pelikiellostaan viisi ottelua. Hän pääsee takaisin kaukaloon 18. joulukuuta, kun Ilves kohtaa Helsingin IFK:n.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!