Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Videotarkistus vei Ristolaiselta syöttöennätyksen, Rinne ryösti huipputulokkaalta varman maalin

Urheilu
 
Kevin Hoffman USA Today Sports
Rasmus Ristolainen on pelaamassa loistavaa kautta. Juhlimassa Jack Eichel.
Rasmus Ristolainen on pelaamassa loistavaa kautta. Juhlimassa Jack Eichel. Kuva: Kevin Hoffman USA Today Sports

NHL tiistaina:

Detroit–Buffalo vl. 5–4 (2–1, 1–1, 1–2, 0–0)

B: Rasmus Ristolainen 0+3

New Jersey–Colorado 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

Montreal–Columbus 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Ottawa–Philadelphia 2–4 (1–1, 1–2, 0–1)

St. Louis–Florida 1–3 (0–0, 1–3, 0–0)

F: Aleksander Barkov 0+1

Nashville–Arizona 5–2 (0–1, 1–1, 4–0)

N: Pekka Rinne 13/15 torjuntaa

Chicago–Minnesota 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

M: Mikael Granlund 0+2

Calgary–Dallas vl. 4–3 (0–2, 0–1, 3–0)

C: Karri Rämö 26/29 torjuntaa, D: Antti Niemi 29/32 torjuntaa, Jyrki Jokipakka 0+1

Los Angeles–Vancouver ja San Jose–Pittsburgh myöh.

Buffalon Rasmus Ristolainen oli yön NHL-kierroksen kuumin suomalaisnimi. Puolustaja oli alustamassa kaikkia joukkueensa maaleja, mutta Detroit vei pisteet voittolaukauskisan jälkeen maalein 5–4.

Ristolaiselle merkittiin ottelussa kolme syöttöpistettä, mutta neljäskin oli pitkään pöytäkirjoissa. Buffalon kolmannen maalin syöttöpiste vietiin vasta ottelun jälkeisissä videotarkistuksissa, kun hidastuksissa huomattiin, että Ristolaisen laukauksen jälkeen kiekko koski sekä Jamie McGinnin että Brian Giontan mailaan ennen Evander Kanen maalia.

”Pidin tekemistäme neljästä maalista, mutta emme voi päästää neljää maalia”, Ristolainen kommentoi Buffalo Newsille.

Kolmen syöttöpisteen ilta sivuaa Ristolaisen ennätystä viime kaudelta. Hän kellotti tuttuun tapaa muhkeat minuutit jäällä saaden peliaikaa peräti 27.55, mikä on hänen ennätyksensä. 21-vuotias puolustaja valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Ristolaisella on tältä kaudelta kasassa tehot 4+13, jolla hän puolustajien pistepörssissä kymmenentenä. Anaheimin virkaveli Sami Vatanen on samassa tilastossa sijalla 16 tehoilla 5+9. Ristolainen on suomalaisten pistepörssin kakkonen Minnesotan Mikko Koivun jälkeen.

”Se on mukavaa, mutta kun tarvitsemme voittoja ja pisteitä, on tulos suuri pettymys itselleni ja koko joukkueelle”, Ristolainen kommentoi hyvää pistemääräänsä.

Puolustaja noitui etenkin jatkoajan hukattua ylivoimaa.

”Meillä oli muutamia paikkoja jatkoajan ylivoimalla. Kun pääsee pelaamaan kaksi minuuttia neljällä kolmea vastaan, täytyy tehdä maali.”

Myös Mikael Granlund oli hyvässä vireessä, kun Minnesota vieraili hallitsevan mestarin Chicagon luona. Keskushyökkääjä syötti joukkueensa molemmat maalit 2–1-voitossa. Granlundilla on koossa tehot 3+12.

Isäntien Patrick Kane teki joukkueensa ainoan maalin ja jatkoi pisteputkeaan jo 20 ottelun mittaiseksi. Putki on NHL:n historian pisin yhdysvaltalaispelaajan saavuttama.

Nashvillen Pekka Rinne puolestaan teki yhden kauden komeimmista torjunnoista, kun joukkue otti vakuuttavan 5–2-kotivoiton Arizonasta. Vieraat pelasivat ensimmäisessä erässä ylivoimalla, ja loistavaa tulokaskautta pelaava Max Domi pääsi ohjaamaan kiekon takakulmalta kohti tyhjää maalia, kun Rinne syöksyi torjuntaan.

Hän sai mailansa viime hetkellä kiekon eteen, ja sai estettyä varman maalin. Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta tuomio oli, ettei kiekko ylittänyt kokonaan maaliviivaa. Näin tulokkaiden pistepörsisn kakkosena olevan Domin kauden yhdeksäs maali jäi haaveeksi.

Muuten Rinteellä oli rauhallinen ilta, ja torjuntoja kertyi vain 13.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!