Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Qatar kiisti Amnestyn väitteet MM-kisatyöläisten surkeista oloista

Urheilu
 
HS–AFP

Jalkapallo. Qatar kiisti keskiviikkona ihmisoikeusjärjestö Amnestyn väitteet siitä, ettei maa ole tehnyt käytännössä mitään puuttuakseen siirtolaisten surkeisiin työoloihin jalkapallon MM-kisapaikkojen rakentamisessa.

Vuoden 2022 MM-kisat myönnettiin Qatarille tasan viisi vuotta sitten, ja stadionien rakentamista on varjostanut ihmisoikeuksia polkevat työskentelyolosuhteet. MM-kisojen rakennustöissä on Amnestyn mukaan kuollut jo yli tuhat ihmistä.

Qatarin mukaan väitteet olosuhteiden ja siirtolaisten työturvallisuuden laiminlyöntien katsomisesta läpi sormien eivät pidä paikkaansa, vaan ovat vailla sisältöä ja yksinkertaisesti valheita. Maan virallisen linjan mukaan yhdeksän uuden stadionin rakennustöissä ei ole kuollut yhtään ihmistä.

”Merkittäviä uudistuksia on tehty, ja lisää on tulossa. Qatar on sitoutunut suojelemaan työntekijöitä, jotka auttavat rakentamaan kansakuntaamme.”

Amnesty julkaisi raporttinsa tiistaina.

Raportin mukaan työntekijöiden hyväksikäyttö oli edelleen laajaa, ja vähäiset parannukset olivat häpeäksi rikkaalle öljyvaltiolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!