Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallopomoja pidätettiin taas – paikkana tuttu sveitsiläishotelli

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / reuters
Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria ei ole pidätetty järjestöä ravistelevassa korruptioskandaalissa.
Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria ei ole pidätetty järjestöä ravistelevassa korruptioskandaalissa. Kuva: ARND WIEGMANN / reuters

Sveitsin viranomaiset ovat pidättäneet lukuisia jalkapallovirkailijoita torstaiaamuna Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptioskandaaliin liittyen. Yli kymmenen ihmisen odotetaan saavan syyte.

Asiasta uutisoivat New York Timesin mukaan toistakymmentä ihmistä on pidätetty eri puolilla Sveitsiä, ja ainakin osa tapahtui samassa Zürichin luksushotellissa kuin toukokuiset ensimmäiset pidätykset. Lehden mukaan poliisi käynnisti ratsian Baur au Lac -hotellissa aamukuudelta paikallista aikaa.

Ratsian kohteena olivat nykyiset ja entiset pitkään vaikuttaneet jalkapallovirkailijat, joita epäillään muun muassa rahanpesusta ja petoksesta.

Uusien syytteiden odotetaan iskevän erityisen kovaa Etelä- ja Keski-Amerikan jalkapallojohtajiin. Pidätettyjen joukossa oli Timesin mukaan Keski- ja Pohjois-Amerikan Concacaf-liiton puheenjohtaja Alfredo Hawit.

Pidätettyjen joukossa ei ollut Fifan puheenjohtajan paikalta väistyvä Sepp Blatter, joka hyllytettiin lokakuussa 90 päiväksi korruptiotutkinnan vuoksi. Myöskään hänen sijaisenaan toiminut pääsihteeri Jerome Valcke ei ollut pidätettyjen joukossa.

Fifan johtajat ovat kokoontuneet Zürichiin kaksipäiväiseen kokoukseen keskustelemaan jalkapallon kattojärjestössä tehtäviä uudistuksia.

Tunnelma oli Timesin haastattelemaan korkea-arvoisen virkamiehen mukaan ollut keskiviikkona hyvä, ja vallalla oli tunne, että uudistukset veisivät korruptioskandaaleissa ryvettynyttä järjestöä oikeaan suuntaan.

Viranomaiset iskivät edellisen kerran Zürichissä toukokuussa, ja pidätysten jälkeen syyten nostettiin yhteensä 18 henkilöä vastaan. Fifan toimintaa kuvailtiin leimanneen korruptio ja väärinkäytökset jo kahden vuosikymmenen ajan. Listalla oli muun muassa MM-kisojen ostamista ja markkinointi- sekä tv-sopimusten ohjaamista valituille tahoille lahjusten avulla.

Skandaalipaljastusten jälkeen vastavalittu istuva puheenjohtaja Blatter ilmoitti eroavansa. Hänen seuraajansa valitaan helmikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?