Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomella mitalisauma uintiviestissä – alkuerissä hurja ennätysparannus

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
EM-kultaa keskiviikkona uinut Jenna Laukkanen siivitti Suomen uuteen sekauintiennätykseen. Kuva Espoon SM-uinneista.
EM-kultaa keskiviikkona uinut Jenna Laukkanen siivitti Suomen uuteen sekauintiennätykseen. Kuva Espoon SM-uinneista. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Uinnin lyhyen radan EM-kisat Israelin Netanyassa jatkuivat torstaina iloisissa suomalaismerkeissä, kun 50 metrin sekaviestissä saatiin uusi Suomen ennätys.

Suomen nelikko Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Riku Pöytäkivi, Ari-Pekka Liukkonen kellotti alkuerien viidenneksi nopeimman ajan 1.40,66, mikä parantaa viime vuoden joulukuun lyhyen radan MM-uinneissa syntynyttä Suomen ennätystä peräti 1,6 sekuntia.

Illan finaalissa mitalikin on mahdollinen, sillä kolmanneksi nopeimman ajan uinut Hollannin joukkue oli vain 0,54 sekuntia Suomea nopeampi.

Naisten 100 metrin sekauinnissa suomalaiset kauhoivat kaksi välieräpaikkaa. EM-kultaa keskiviikkona uinut Laukkanen oli hyvässä vauhdissa myös sivumatkallaan ja selvisi välieriin kuudenneksi nopeimmalla ajalla 59,91. Fanny Teijonsalo ei saanut minuutin rajaa rikottua, mutta ui jatkoon ajalla 1.00,40.

Välieriin selvitti tiensä myös Mimosa Jallow, joka oli 50 metrin perhosuinnissa alkuerien 14. omalla ennätysajallaan 26,53.

Matti Mattsson puolestaan ei selvinnyt mukaan päämatkansa finaaliin. 200 metrin matkoilla ei kisata välieriä, ja rintauinnissa kellotettu aika 2.07,98 jäi 1,55 sekuntia finaalipaikasta. Mattsonin sijoitus oli 13:s.

Hanna-Maria Seppälä tavoitteli jatkopaikkaa torstaiaamuna sekä 100 metrin vapaassa ja sekauinnissa, mutta karsiutui molemmissa välieristä. Karsiutuminen vapaauinnissa oli historiallinen, sillä Seppälä osallistui nyt 15. kerran lyhyen radan EM-uinneissa 100 metrin vapaauintiin. Aiemmin hän on tällä matkalla yltänyt aina vähintään välieriin

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!