Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skottiseura Aberdeen kiinnostui Klubi-04:n Sebastian Dolivosta – HJK ei tarjonnut sopimusta

Urheilu
 
JUKKA GRÖNDAHL HS
Sebastian Dolivo (kesk.) pelasi HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkueessa Celticiä vastaan nuorten Mestarien liigan ottelussa 30. syyskuuta.
Sebastian Dolivo (kesk.) pelasi HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkueessa Celticiä vastaan nuorten Mestarien liigan ottelussa 30. syyskuuta. Kuva: JUKKA GRÖNDAHL HS

HJK:n kakkosjoukkueen Klubi-04:n topparilla Sebastian Dolivolla, 19, riittää kysyntää Suomen ulkopuolella. Helsingin Sanomien tietojen mukaan skotlantilaisseurat Aberdeen FC ja Rangers FC kiinnostuivat kookkaasta topparista, kun HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkue pelasi Uefan nuorten Mestarien liigassa Celtic FC:tä vastaan.

Skotlannin Valioliigassa pelaava Aberdeen on niin kiinnostunut Dolivosta, että hänet on kutsuttu Aberdeenin harjoittelemaan ensi viikon ajaksi seuran alle 20-vuotiaiden joukkueeseen.

”Meillä oli hyvä vierasottelu Glasgow’ssa. Tiesin, että siellä on varmasti paljon pelaajatarkkailijoita katsomassa ja yritin antaa kaikkeni ja tehdä hyvän vaikutuksen”, Dolivo kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille.

Dolivon mukaan hänen ominaisuutensa sopisivat Skotlannin jalkapalloiluun.

”Siellä on aika suoraviivaista ja fyysistä peliä. Siellä arvostetaan isoja pelaajia, jotka ovat hyviä pääpalloissa. Se on todella hieno mahdollisuus päästä sinne”, Dolivo sanoi.

Koska Dolivolla on ollut amatöörisopimus HJK:n kanssa, pitäisi Aberdeenin maksaa kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan määrittelemää kasvattajarahaa HJK:lle, jos Aberdeen tekisi ammattilaissopimuksen Dolivon kanssa.

Skotlannista ei ole vielä oltu yhteydessä HJK:hon.

”Olemme valmiita keskustelemaan asiasta, jos meihin ollaan suoraan yhteydessä”, HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio kertoi.

Dolivo on 189-senttinen toppari, joka on kahdella edellisellä kaudella pelannut Kakkosessa HJK:n kakkosjoukkueessa Klubi-04:ssä. Dolivo on tämän viikon ajan harjoitellut Veikkausliigasta pudonneen FC KTP:n kanssa.

”Tämän viikon olen KTP:n mukana harjoittelemassa. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, ja olen ollut iloinen mahdollisuudesta”, Dolivo kertoi.

Maanantaina harjoituskauden aloittanut HJK:n edustusjoukkue nosti harjoitusryhmäänsä yhdeksän junioria, jotka pelasivat viime kaudella pääosin Klubi-04:ssä. Dolivolle tarjottiin mahdollisuutta harjoitella HJK:n edustusjoukkueessa ja paikkaa Klubi-04:ssä ensi kaudelle.

”Tavoitteeni on joko Veikkausliigassa tai ulkomailla. Liigassa on erittäin kova kilpailu, mikä tietenkin kehittää. Näihin ulkomaan testeihin kannattaa ehdottomasti tarttua. Liigassa tuskin olisin päässyt pelaamaan HJK:ssa, vaan olisin päätynyt pelaamaan Kakkosta”, Dolivo sanoi.

Saarnion mukaan HJK:ssa on tällä haavaa kova kilpailu topparin paikoista.

”Valmentajat ovat tehneet lopulliset päätökset. Topparin paikalle on vuotta nuorempi Leo Väisänen ja kaksi vuotta nuorempi Aapo Halme. Pitää arvioida, ketä pidämme potentiaalisimpana pelaajana”, Saarnio kertoi.

Dolivo on alun perin vantaalaisen VJS:n kasvatti, joka päätyi HJK:hon MPS:stä. Dolivo on pelannut yhden ottelun alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Silloin U19-maajoukkuetta valmentanut Jarkko Wiss kehui Dolivoa tämän debyytistä.

HJK aloitti harjoituskauden – joukkueesta kärkkyy paikkaa kahdeksan junioria
HJK aloitti harjoituskauden – joukkueesta kärkkyy paikkaa kahdeksan junioria
Veikkausliigakaudella 2015 kolmanneksi sijoittunut HJK aloitti uuden mestaruusjahdin marraskuun viimeisenä päivänä. Harjoituskausi alkoi Sonera-stadionilla hyytävässä tuulessa. Joukkue uudistuu jälleen rajusti. Se näkyi ensimmäisissä harjoituksissa. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Ari Virtanen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!