Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Moni hyvä nainen on joutunut lopettamaan rahapulan takia”

Urheilu
 

Maailman kovinta salibandyliigaa pelataan naisissakin Ruotsissa.

Ruotsin liiga imee pelaajia Sveitsistä, Norjasta, Tanskasta ja Tšekistä. Suomen maajoukkueesta tällä kaudelle Ruotsissa pelaavat maalivahti Laura Loisan lisäksi puolustaja My Kippilä ja hyökkääjä Mira Wickman.

”Ruotsin liiga on laajempi ja tasoerot pienempiä. Kovia pelejä on enemmän kuin Suomessa”, viime kauden päätteeksi Lappeenrannan NST:n riveihin palannut Jonna Mäkelä sanoo.

”Huonolla pelillä kärkijoukkue voi hävitä häntäpään joukkueelle”, västeråslaisessa Rönnbyssä pelaava Laura Loisi vertaa.

”Salibandy on Ruotsissa vähän isompi juttu. Kiinnostusta lajia kohtaan on enemmän.”

Ruotsalaisseurat ovat myös vakaammalla pohjalla kuin Suomen liigajoukkueet.

”Ruotsissa jotkut joukkueet pystyvät maksamaankin hiukan pelaamisesta. Pelaajat pystyvät keskittymään pikkuisen enemmän ammattimaisemmin urheilemiseen”, Mäkelä kertoo.

Mäkelä pelasi Ruotsin kärkiseuroihin kuuluvassa Morassa kahdella kaudella. Ensimmäisellä kaudella hän keskittyi pelaamiseen ja toisen kauden aikana hän suoritti sosionomin opintoja Suomeen.

”Morassa seuralla oli oma halli ja omat pukuhuoneet. Siellä pääsi tekemään lajiharjoituksia tai punttisalille milloin vain”, hän kehuu.

Laura Loisi on koulutukseltaan toimintaterapeutti. Hän työskentelee urheilun ohella kotipalvelussa.

”Pelaamisen ehdoilla mennään. Pelipäivät ovat aina vapaata”, hän kiittelee.

Suomessa liigapelaajat voivat joutua jopa maksamaan itse pelikustannuksia.

”Tiedän monia hyviä naispelaajia, jotka ovat joutuneet lopettamaan, koska pelaamiseen ei ole varaa. Se on aika harmi”, Jonna Mäkelä sanoo.

”Jos Suomessa päästäisiin tasolle, että kenenkään ei pitäisi maksaa, olisi hommaa helpompi viedä eteenpäin. Se olisi ensimmäinen kehitysaskel.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!