Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vierumäki havittelee Suomen merkittävintä golfkilpailua: ”Todennäköisyys on hyvä”

Urheilu
 
Vesa-Matti Väärä
Euroopan pääkiertueelle noussut Roope Kakko oli elokuussa Turun Aura Golfissa pelatun haastajakiertueen kilpailun kotimainen vetonaula.
Euroopan pääkiertueelle noussut Roope Kakko oli elokuussa Turun Aura Golfissa pelatun haastajakiertueen kilpailun kotimainen vetonaula. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Jos Suomessa pelataan monen edellisen kesän tapaan myös vuonna 2016 golfin Euroopan haastajakiertueen eli kakkostason osakilpailu, se tapahtuu Vierumäen Cooke-kentällä.

”Todennäköisyys on hyvä, että kilpailu käydään meillä. Hanke on työn alla. Olemme tosissaan liikkeellä. Tammikuun lopulla tehdään päätökset”, Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoi HS:lle torstaina.

Ruohon mukaan kisalle ei ole Suomessa näköpiirissä kilpailevaa isäntäehdokasta.

Merkittävimmän Suomessa pelattavan kilpailun ajankohdaksi on kaavailtu elokuun toista viikkoa, jolloin ovat menossa Rion olympialaiset.

Vierumäki olisi kisan vastuullinen järjestäjä. Yhteistyökumppaneina olisivat Suomen ammattilaisten järjestö PGA ja Golfliitto, joka ei olisi enää mukana samanlaisella taloudellisella panostuksella kuin edellisinä vuosina.

Ruohon mukaan keskustelut mahdollisten yhteistyökumppanien kanssa alkoivat viime viikolla.

”Sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu, mutta vastaanotto on ollut erittäin hyvä”, sanoi Ruoho, josta tulisi kisan promoottori.

Vierumäellä on alustavasti laskettu, että kisa voisi toteutua runsaan 400 000 euron budjetilla.

Vierumäellä on monena edellisenä kesänä pelattu muun muassa kansainvälinen junioriturnaus, ja näin tapahtuu myös kolmena seuraavana vuonna.

”Meillä on ollut yhtenä tavoitteena ja haasteena järjestää tällainen isompi kansainvälinen kisa. Meillä on tällaiselle kisalle ainutlaatuiset puitteet”, Ruoho sanoi tarkoittaen esimerkiksi harjoittelualueita, kentän vieressä sijaitsevia hotelleja ja oheispalveluja.

Cooke-kentän valmistumisesta on ensi kesänä kulunut kymmenen vuotta.

Suomessa on järjestetty Euroopan haastajakiertueen kilpailuja 1980-luvulta lähtien useilla eri kentillä, mutta ei yhtäjaksoisesti.

Viimeksi Suomen osakilpailu käytiin Hyvinkään Kytäjällä 2012–2014 ja viime kesänä Turun Aura Golfissa.

Näillä näkymin haastajakiertueella pelaa ensi kesänä pääsääntöisesti kolme suomalaista: Jaakko Mäkitalo, Tapio Pulkkanen ja Teemu Bakker.

Jos Vierumäen kilpailu toteutuu, mukaan pääsisi villillä kortilla monta muuta suomalaispelaajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!