Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK nappasi PK-35 Vantaan suurlupauksen Daniel Rantasen – ”helpompi käydä koulu loppuun”

Urheilu
 
Kalle Koponen HS
Rami Rantanen katsoi, kun hänen kaksosensa Daniel ja Amanda pallottelivat Töölön pallokentällä kesällä 2013.
Rami Rantanen katsoi, kun hänen kaksosensa Daniel ja Amanda pallottelivat Töölön pallokentällä kesällä 2013. Kuva: Kalle Koponen HS

Veikkausliigaseura HIFK onnistui haalimaan yhden kultakimpaleen lisää lupaavien nuorten pelaajien ryhmäänsä. Perjantaina sopimuspelaajiaan esitellyt HIFK marssitti median eteen neljä sopimuspelaajaa, joista kovimpana kaappauksena voidaan pitää PK-35 Vantaan suurlupauksen Daniel Rantasen, 17, siirtoa tähtirintoihin.

Keskikenttäpelaaja Rantasen lisäksi HIFK kertoi tehneensä sopimukset KäPasta siirtyneen maalivahti Jere Piiraisen, 17, FC Lahdesta siirtyvän keskikenttäpelaaja Xhevdet Gelan, 26, ja hyökkääjä Pekka Sihvolan, 31, kanssa. Gelan sopimus on yksivuotinen, ja kolmen muun sopimukset ovat kaksivuotisia.

Rantasen sopimus herättää heti kysymyksiä, mitkä asiat työnsivät tai vetivät häntä PK-35 Vantaasta HIFK:hon?

”Muutamia asioita. Koulunkäynti on tärkeä juttu minulle, ja HIFK:ssa minun on helpompi käydä koulu loppuun. Se on perheelle tärkeätä”, Mäkelänrinteen lukion toisella luokalla oleva Rantanen kertoi.

Rantasen mukaan hän ehtii hyvin käydä lukion loppuun kahden vuoden mittaisen HIFK-sopimuksen aikana.

”HIFK harjoittelee iltapäivisin, joten ehdin aamuisin käydä koulua. Loppujen lopuksi minä päätin asiasta, mutta isäni [ Rami Rantanen ] on ollut päätöksieni takana”, Rantanen kertoi.

Rantanen tulee jalkapalloperheestä. Hänen siskonsa Amanda Rantanen pelaa HJK:n naisten joukkueessa, isä on PK-35:n B-tyttöjen SM-joukkueen päävalmentaja ja tyttöjoukkueiden valmennuspäällikkö ja äiti Anne-Marie Weckström-Rantanen on oman työnsä ohessa myös valmentajana PK-35:n B-tyttöjen joukkueessa. Rami Rantanen pelasi jalkapallourallaan lähes 400 miesten sarjaottelua, ja seuroina olivat HJK, Reipas, Kuusysi, Trelleborgs FF, Jokerit, Atlantis ja AC Allianssi.

Daniel Rantasen jalkapalloura alkoi PK-35:ssä kolmevuotiaana ja sitten hän pelasi pari vuotta Puistolan Urheilijoissa. Kun HJK perusti 98-ikäluokan edustusjoukkueen, siirtyi Rantanen Erkka V. Lehtolan vetämään Nappulaklubiin 8-vuotiaana. Muutama vuosi sitten Rantanen siirtyi takaisin PK-35:een.

Viime kaudella hän pelasi ensimmäiset miesten ottelunsa PK-35 Vantaan kanssa Ykkösessä. Heti ensimmäisellä kaudellaan hän pelasi 18 Ykkösen ottelua, joissa hän teki kolme maalia.

Päävalmentaja Shefki Kuqi näköjään diggasi minusta ja antoi vastuuta. Kun tuli vastuuta, tuli myös onnistumisiakin”, Rantanen kertoi.

Rantanen vietti kesällä kolme viikkoa Englannin Valioliigaseura Stoke Cityn testissä. Rantanen harjoitteli seuran U18-joukkueen kanssa ja pelasi turnausmatkalla Unkarissa. Rantanen onnistui heti ensimmäisessä pelissään maalinteossa slovakialaisjoukkue Zenicaa vastaan.

Rantasen sopimuksessa HIFK:n kanssa on huomioitu mahdollinen ulkomaansiirto tulevaisuudessa.

”Jos ulkomainen jengi haluaisi minut ostaa, HIFK ei pilaa siirtoa pyytämällä liikaa”, Rantanen sanoi.

Veikkausliigaan nousseelle PK-35 Vantaalle Rantasen menettäminen on selkeä takaisku.

”En tiedä, millainen joukkue heille on tulossa. On tämä varmaan heille takaisku, että edustusjoukkueeseen noussut oman seuran kasvatti lähtee. Uskon, että PK-35 Vantaa pärjää ensi kaudella hyvin.”

Vesa Koivunen
HIFK:n Pekka Sihvola (vas.) teki viime kaudella 29 Veikkausliigaottelussa yhdeksän maalia.
HIFK:n Pekka Sihvola (vas.) teki viime kaudella 29 Veikkausliigaottelussa yhdeksän maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!