Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entinen NHL-puolustaja Joni Pitkänen harjoittelee jo Kärpissä – ehkä pian pelaakin

Urheilu
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Joni Pitkänen.
Joni Pitkänen. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Entinen NHL-puolustaja Joni Pitkänen alkaa lähestyä huippukuntoa. Pitkänen, 32, on käynyt viime ja tällä kaudella Kärppien harjoituksissa.

”Joni on hyvässä fyysisessä ja kestävyyskunnossa, ja hän sanoi, että haluaisi tulla mukaan. Meillä oli hyvä tilanne, kun oli seitsemän puolustajaa. Sanoin, että mukaan vaan”, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi HS:lle.

Pitkänen on ollut kaksi ja puoli vuotta pelaamatta, kun hän loukkasi erittäin pahasti kantapäänsä tavoitellessaan pitkää kiekkoa NHL-ottelussa keväällä 2013. Pitkänen kaatui luistelun päätteeksi ja löi kantapäänsä päätyplankkiin, jolloin kantapää murtui.

Nyt vuosien toipuminen ja kuntoutus alkaa tehota ja Pitkänen pystyy luistelemaan. Ja nimenomaan luistelijana hän on verraton.

”Liuku on huikea vieläkin”, Marjamäki sanoi katsottuaan kookasta pakkia jäällä.

Onko jopa mahdollista, että Pitkänen pelaisi vielä tällä kaudella Kärpissä?

”En pysty spekuloimaan. Olemme sopineet, ettemme puhu pelistä mitään. Me tarjoamme harjoitusympäristön”, Marjamäki sanoi.

”Olen sanonut, että tulet sitten koputtelemaan, jos pelihommat kiinnostavat.”

Voisiko Pitkänen nähdyn perusteella pelata Liigaa?

”Varmaan se vaatisi muutaman harjoitusviikon, mutta kyllä. Se on hieman eri asia, kun tulee paljon starttia ja stoppia, silloin maitohappokertymät ovat ihan erilaiset. On hän tasonsa näyttänyt, mutta sitä on turha miettiä”, Marjamäki sanoi.

”Toivottavasti hän pystyy vielä pelaamaan. Onko se sitten meillä vai jossain muualla, sen aika näyttää.”

Pitkänen pelasi NHL:ssä 574 ottelua ja keräsi kolmella kaudella yli 40 tehopistettä. Puolustajan lukemaksi se on erittäin hyvä. Hän ei saanut pelata yhtään täysin kokonaista kautta loukkaantumisten takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?