Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laukkanen hirmuvireessä uinnin EM-kisoissa, ennätysvauhdilla kohti finaalia

Urheilu
 
Markku Ulander
Jenna Laukkasella on jo yksi kultamitali, ja toista hän jahtaa 100 metrin rintauinnissa.
Jenna Laukkasella on jo yksi kultamitali, ja toista hän jahtaa 100 metrin rintauinnissa. Kuva: Markku Ulander

Suomalainen Jenna Laukkanen on hurjassa vireessä uinnin lyhyen radan EM-kilpailuissa Netanyassa Israelissa.

Laukkanen, 20, on jo ehtinyt voittaa 50 metrin EM-kultaa, ja nyt hän tavoittelee 100 metrillä samaa. Laukkanen otti vakuuttavasti eränsä nopeimpana paikan finaalista. Vain ensimmäisessä erässä uinut Hollannin Moniek Nijhuis ui kovempaa. Nijhuisin aika oli 1.04,67, ja Laukkasen kaksi kymmenystä hitaampi: 1.04,87.

Vaikka Laukkanen sijoittui välierissä toiseksi, rikkoi hän omissa nimissään olleen Suomen ennätyksen 15 sadasosasekunnilla.

”Boom. Aika kova aloitus”, Laukkanen sanoi Uimaliiton tiedotteessa. ”Vähän alkoi lopussa hyytyä, mutta hyvä, että lähti nyt noinkin kovaa. Huomenna saan onneksi levätä aamun ja pääsee sitten fressinä finaaliin.”

Suomalais-hollantilainen kaksikko oli ainoa, joka alitti 1.05:n rajan. Nihuis kuuluu kokeneeseen uimarijoukkoon 27-vuotiaana.

Laukkasen finaali uidaan lauantaina alkuillasta, varttia vaille kuusi. Nijhuis saa radan numero neljä, Laukkanen ponnistaa altaaseen viitosradalla.

Pitkänhuiskea Ari-Pekka Liukkonen lähti neljäntenä 50 metrin vapaauinnin finaaliin, mutta päätyi kuudenneksi. Liukkonen jäi finaalivauhdillaan vähän välierästään.

Loppukilpailussa Liukkonen ui 21,39. Välierissä hän pääsi kahdeksan sadasosaa nopeampaan vauhtiin.

Välierän ja lopulta finaalin nopein oli Venäjän Jevgeni Sedov, joka voitti ajallaan 20,87. Italian Marco Orsi ui myös alle 21 sekunnin, 20,92. Pronssia otti Puolan Sebastian Szczepanski: 21,21 sekuntia.

”Tuollainen ihan hyvä perusuinti siihen samaan kasaan, mitä tässä on jo useamman vuoden tullut ja tänäänkin kolme kertaa, Liukkonen harmitteli Uimaliiton tiedotteessa.

”Odotin tietysti enemmän, ja varsinkin, kun tiedän, että se 21 sekunnin alitus on mahdollinen. Sitä nyt sitten odotellaan vielä”, Liukkonen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!