Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit pitää sitkeästi kaksin käsin kiinni Bobrov-divisioonan kärkipaikasta

Urheilu
 
Pekka Rautiainen
Pekka Jormakka (25) ja Jesse Joensuu yrittävät irtiottoa Lada-ottelussa.
Pekka Jormakka (25) ja Jesse Joensuu yrittävät irtiottoa Lada-ottelussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit pitää sitkeästi käsissään Bobrov-divisioonan ykköspaikkaa jääkiekkoliiga KHL:ssä.

Lada Togliatti haki Helsingistä yllätyspisteet viime tiistaina, mutta nyt osat vaihtuivat, kun Jokerit matkusti autokaupunkiin.

Hyökkääjät Peter Regin, Pekka Jormakka ja Niklas Hagman pitivät maaleillaan huolen, että vaisuhko Lada jäi pisteittä.

Regin ohjasi Ville Lajusen laukauksen maaliin, kun ensimmäistä erää oli pelattuna 11.08. Pekka Jormakka ohjasi tai koski muuten vain kiekkoon, kun Jokerit siirtyi 2–0-johtoon pari minuuttia myöhemmin.

Aleksandr Bumagin muistutti kavennusmaalillaan toisen erän alussa, että Lada tulee pian rinnalle, jos Jokerien peli hiemankin kirpoaa.

”Ei ole helppoja pelejä KHL:ssä. Kaikki ottelut ovat vaarallisia”, Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi Viasatin pikahaastattelussa.

Melko tarkalleen ottelun puolivälissä Hagman väläytti harvinaista asettaan, lyöntilaukausta.

Tarkka veto lähetti kiekon etukulmasta maaliin ja sinetöi loppuluvut: 1–3 Jokereille. Edgars Masalskis oli hyvin sijoittuneena, mutta silti kiekko painui pienestä rakosesta häkkiin.

”Lada oli parempi Helsingissä, mutta tämä oli arvokas voitto meille”, Westerlund sanoi ja lisäsi joukkueen selviytyneen hyvin vierasjoukkueen kapeassa kaukalossa.

Divisioonan kärkipaikka on erittäin tärkeä, kun se antaa automaattisen kakkospaikan läntisessä konferenssissa. Moskovan TsSKA menee sen verran kaukana edellä, ettei sen kiinni ottaminen ole realisitista.

Pietarin SKA aloitti kauden niin kehnosti, ettei se ole saanut Jokereita kiinni, vaikka molempien peli on ajoittain yskähdellyt.

Kiekkopiireissä puhutaan paljon KHL:n raskaudesta, matkustamisesta ja ottelumääristä. Pelejä riittää, kun sikseen on, mutta joulukuu ei paljon lomailusta poikkea. Jokereilla on enää neljä ottelua tässä kuussa, joista kolme kotona.

Seuraavaksi Jokerit kohtaa Neftehimik Niznekamskin Hartwall-areenassa ensi tiistaina. Sitten tulee Traktor Tseljabinsk vastaan torstaina 10. joulukuuta ja 14. joulukuuta matkaa Medvescak Pasilaan.

Juuri joulun kynnyksellä Jokerit kohtaa Moskovan kupeessa Spartakin, 22. joulukuuta. Sen jälkeen tämän vuoden ottelut ovat paketissa.

Pekka Rautiainen
Ville Lajunen syötti kolme maalia Ladaa vastaan, kun Jokerit voitti 3–1.
Ville Lajunen syötti kolme maalia Ladaa vastaan, kun Jokerit voitti 3–1.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!