Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jenna Laukkaselle taas uinnin EM-kultaa – 100 metrin rintauinnin voitto tuli SE-ajalla

Urheilu
 
Jussi Salminen
Jenna Laukkanen (kesk.) juhlii voitettuaan kultaa uinnin lyhyen radan EM-kisojen 100 metrin rintauinnissa Israelin Nataniassa lauantaina.
Jenna Laukkanen (kesk.) juhlii voitettuaan kultaa uinnin lyhyen radan EM-kisojen 100 metrin rintauinnissa Israelin Nataniassa lauantaina. Kuva: Jussi Salminen

Suomen Jenna Laukkanen voitti sadan metrin rintauinnissa EM-kultaa lauantaina. Kultamitali on Laukkaselle jo toinen Israelissa käynnissä olevissa lyhyen radan EM-kisoissa.

Laukkanen, 20, voitti sadan metrin rintauinnin uudella Suomen ennätyksellä 1.04,56. Kilpailussa toiseksi sijoittui Hollannin Moniek Nijhuis ja kolmanneksi Turkin Zeynep Viktoria Gunes.

Finaalissa Laukkanen piti melko ylivoimaista vauhtia. Nijhuisin aika oli 1.05,21 ja Gunesin 1.05,32.

”Puristin kyllä ihan kaikkeni tähän uintiin, enkä tiennyt mitä oli tulossa. Nilkka on nyt niin kipeä, että jokainen potku sattuu tosi paljon”, Laukkanen sanoi Uimaliiton tiedotteen mukaan.

”Mutta hyvin meni, vaikka sattui. Ihme, että jaksoin noin hyvin loppuun, vaikka aloitus oli taas kovempi kuin eilen välierissä.”

Laukkanen on ollut lyhyen radan EM-kisoissa hurjassa vireessä. Hän voitti aikaisemmin tällä viikolla 50 metrin rintauinnin EM-kultaa.

Sadan metrin rintauinnissa hän oli välierissä eränsä nopein. Hän rikkoi jo välierissä omissa nimissään olleen Suomen ennätyksen 15 sadasosasekunnilla.

Finaaliuinnin jälkeen Laukkanen on parannellut SE-aikaansa jo 46 sadasosasekunnilla.

Lyhyen radan EM-kisat Netanyassa Israelissa päättyvät sunnuntaina.

”En ole vielä varma uinko huomenna 200 metrisen. Katsotaan miten jalka huomenna voi, mutta nyt nautitaan tästä”, Laukkanen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!