Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärpät tykitti Husson vaihtopenkille: ”Viimeksi olen jättänyt ottelun kesken joskus c-junioreissa”

Urheilu
 
Huippuhetket: Kärpät - HIFK
Huippuhetket: Kärpät - HIFK
Kärpät kohtasi HIFK:n revanssihengessä hävittyään edellisviikon kamppailun Helsingissä 5-1. Oululaiset maksoivat niin sanotusti potut pottuina 8–2-voitolla. Kärppä-pelaajista sekä Miro Aaltonen, Juuso Ikonen että Sebastian Aho keräsivät kolme pistettä.

Oulu. HIFK joutui jäätävän pohjoisen puhurin uhriksi lauantaina Oulussa. Kärpät nöyryytti kärkikamppailussa sarjakärkeä jokaisella osa-alueella ja otti ansaitun 8–2-murskavoiton.

Helsinkiläisleirissä oltiin ottelun jälkeen ymmällään siitä, mitä jäällä oli hetkeä aikaisemmin tapahtunut.

”Vastustaja oli paljon parempi kaikessa. Olimme joka asiassa jäljessä”, kapteeni Arttu Luttinen harmitteli.

Peli ratkesi toisessa erässä Kärppien tehtyä pikavauhtia neljä maalia.

”Jäimme ihmettelemään väärältä vaihdolta haiskahtanutta tilannetta, josta Kärpät teki maalin. Lamaannuimme siitä täysin”, vieraiden molemmat osumat järjestellyt Teemu Ramstedt myönsi.

Pian ottelun puolivälin jälkeen Kärpät johti jo maalein 5–0. Tässä vaiheessa HIFK:n maalin suulla aloittanut Ville Husso päätti oma-aloitteisesti luistella vaihtoon, vaikka hän taisi olla tilanteeseen kaikista vähiten syyllinen.

”Viimeksi olen jättänyt ottelun kesken joskus c-junioreissa. Nyt ajattelin joukkueen etua ja ajattelin, että vaihto saattaisi herätellä jätkiä”, Husso sanoi.

Eipä auttanut veskarin vaihto, sillä Kevin Lankinenkin joutui antautumaan vielä kolmesti.

HIFK:n otteissa saattoi painaa edellisillan ottelu ja pitkä matkustaminen, mutta sen taakse joukkue ei halunnut paeta.

”Meillä kolmen miljoonan [pelaajabudjetti] jengi, mutta emme saaneet täyttä neljää kenttää. Puolet joukkueesta on koko ajan sairastuvalla, joten täytyy olla jotain, mitä täällä tehdään kollektiivisesti väärin. Tätä on jatkunut jo puolitoista vuotta, joten ei voi olla kyse vain huonosta tuurista”, Ramstedt ihmetteli.

Hyökkääjä Tomi Tuomisto sairastui juuri ennen Ouluun lähtöä ja sentteri Henri Tamminen joutui jättämään leikin kesken toisessa erässä polvivamman takia.

Viime viikolla Bluesista Kärppiin loikannut Kim Hirschovits sen sijaan puhkui iloa.

”Olisi väärin lähteä vertailemaan Kärppien ja Bluesin joukkuehenkeä, sillä joukkueiden tilanteet ovat niin ääripäät toisistaan. Täällä on mahtava henki ja minut on otettu loistavasti vastaan. On kiva pelata, kun joukkue voittaa. Tää on niin hienoo!” Hirschovits sanoi tunteikkaana.

”Olimme tänään todella tehokkaita maalipaikoissa. Hallitsimme peliä ja voitto oli täysin ansaittu, mutta ehkä lukemat vähän mairittelevat meitä. Omassa pelissäni on vielä parantamista, mutta otteet kohenevat varmasti matsien myötä.”

Timo Heikkala / Lehtikuva
Ville Husso luisteli vaihtoaitioon ottelun toisessa erässä.
Ville Husso luisteli vaihtoaitioon ottelun toisessa erässä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?