Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammunta taas hankalaa – Kaisa Mäkäräisellä levottomat jalat

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kaisa Mäkäräinen oli jälleen joukon nopeimpia hiihtäjiä, mutta ampumapenkalla tulee ongelmia. Asento ei pysy vakaana.
Kaisa Mäkäräinen oli jälleen joukon nopeimpia hiihtäjiä, mutta ampumapenkalla tulee ongelmia. Asento ei pysy vakaana. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Poiminta

Miesten sprintti

Ranskan Martin Fourcade otti miesten tuulisessa sprinttikisassa uransa 40. voittonsa maailmancupissa. Vain kanadalainen Macx Davies selvitti kisan ilman sakkoja.

Ikinuori, 41-vuotias Norjan Ole Einar Bjørndalen oli kolmas. Norjalainen johtaa maailmancupia, mutta kauden päätavoitteena on menestyä omissa MM-kisoissa maaliskuussa Oslossa. ”Oli tuuria ja kokemusta. Tässä tuulessa olisin voinut ampua kolme neljä hutia lisää”, sanoi Bjørndalen, joka hiihti kaksi sakkorinkiä.

Östersund

Kaisa Mäkäräinen on ainoa suomalainen ampumahiihtäjä, jonka kilpailut maailmancupissa jatkuvat vielä tänään sunnuntaina Östersundissa.

Kukaan muu suomalaisnainen tai -mies ei selvinnyt 60 parhaan joukkoon lauantain sprinttimatkoilla.

Mäkäräinenkään ei loistanut mielimatkallaan 7,5 kilometrin sprintissä. Hän ampui kaksi hutia – ja jälleen pystystä.

Makuuammunta ja hiihto sujuivat normaalimatkan tapaan hyvin, mutta jälleen vaivana olivat levottomat jalat.

”Samat vaivat tulivat pystyssä kuin viimeksi. Heti, kun asettuu matolle, jalat eivät asetu paikalleen. Yhdessä yössä ei tapahdu ihmeitä”, sanoi Mäkäräinen, joka starttaa naisten yhteislähtöön sprintin mukaiselta 10. tilalta.

Kukitukseen eli kuudenteen sijaan hänellä on eroa 9,3 sekuntia. ”Ainakin sinne pitää päästä.”

Sprintin voittanut Gabriela Soukalova on 52,2 sekunnin päässä. Laulamista harrastava tšekki otti uransa yhdeksännen cup-voittonsa.

Toiseksi sijoittui italialainen yllättäjä Federica Sanfilippo, joka ei ole aiemmin ollut edes kymmenen joukossa. Kontiolahden MM-kisoissa viime talvena hän oli normaalimatkalla 11:s.

”Nyt meitä on kaksi voittajaa samassa huoneessa”, iloitsi Sanfilippo, joka aloitti urheilun alppilajeissa ja siirtyi sitten maastohiihdon kautta ampumahiihtoon.

Mäkäräinen sairasti flunssaa marraskuussa, ja hänellä oli takanaan vain yksi ampumahiihtokilpailu ennen Östersundia.

”Kilpailujen puute näkyy. En ole jostain syystä sinut kropan kanssa, kun vauhti karkaa ampumapaikalla. Hermotus ei ole vielä kohdillaan, ja lihaksistoakin on aika tavalla rassattu”, sanoi Mäkäräinen, jolla on ollut selkäongelmia.

”Kaulasta alas asti”, sanoi Mäkäräinen, joka oli toiveikas, että ampumiseen löytyy oikea rytmi ja asento, kun kausi etenee. Isoon huoleen ei ole syytä.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Marko Laaksonen otti osan Mäkäräisen ohilaukauksista omaan piikkiinsä.

Laaksosen mukaan osumat menivät aseen kohdistuksessa liiaksi vasemmalle. Tuuli ei puhaltanutkaan samalla tavalla kuin tuntia aiemmin miesten kisassa.

Mäkäräisen 10. sijaa Laaksonen piti kaikesta huolimatta tyydyttävänä. ”On väärin sanoa, että jo täällä pitäisi olla parhaassa kunnossa. Kausi on nuori. Kaisalle tulee 30 kisaa kaudessa”, sanoi Laaksonen.

Sprinttikisa oli valtava pettymys Mari Laukkaselle. Hän oli 18:nneksi nopein hiihtäjä, mutta neljä sakkokierrosta pudottivat hänet sijalle 69.

Ensi kertaa kahteen vuoteen Laukkanen ei päässyt mukaan edes yhteislähtöön. ”Tosi kova pettymys”, sanoi Laukkanen.

Laaksosen mukaan myös Laukkanen kärsi väärästä kohdistuksesta.

Suomi saa maailmancupiin kolme naista ja kolme miestä. Varsinkin miehet kyntävät syvällä, kun lauantaina Olli Hiidensalo oli parhaana 63:s.

Kuinka turhauttavaa on kierrättää maailmancupissa kolmea miestä, kun tulokset ovat mitä ovat?

”Kolmesta ei voi tinkiä. Sen jälkeen meillä olisi enää kaksi paikkaa, ja se olisi liian vähän. Nytkin miehillä olisi ollut saumat parempaan”, sanoi Laaksonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!