Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jenna Laukkasella taas kultavauhti: ”Pääsi vähän herkistymään”

Urheilu
 
Jussi Salminen
Jenna Laukkanen sai jo toisen kerran esitellä kultamitalia. Oikealla hopeaa ottanut Hollannin Moniek Nijhuis ja vasemmalla Turkin pronssinainen Viktoria Zeynep Gunes.
Jenna Laukkanen sai jo toisen kerran esitellä kultamitalia. Oikealla hopeaa ottanut Hollannin Moniek Nijhuis ja vasemmalla Turkin pronssinainen Viktoria Zeynep Gunes. Kuva: Jussi Salminen

Sotkamolainen Jenna Laukkanen ilmoittautui vahvasti mukaan tavoittelemaan Vuoden Urheilija -titteliä, kun Israelin EM-uinneista heltisi kaksi kultaa.

Laukkanen, 20, kruunasi lyhyen radan mestaruuskilpailut voittamalla 100 metrin rintauinnin, ja taas kerran uudella Suomen ennätyksellä. Ennen satasen kultaa hän ehti valloittaa 50 metrin rintauinnin.

”No, jaa. Veikkaan, että toisista lajeista kiilataan edelle, mutta siistiltä se tuntuisi. Ei löydy sanoja kuvailemaan, jos voisi päästä ehdolle”, Laukkanen sanoi Vuoden Urheilijasta HS:lle puhelimitse Netanyasta Israelista.

Finaalissa oli vain yksi nainen, joka pystyi puristamaan alle 1.05:n. Laukkanen voitti ajallaan 1.04,56. Hollannin Moniek Nijhus ui 1.05,21 ja turkkilainen Viktoria Zeynep Gunes 1.05,32.

”Pääsi vähän herkistymään”, Laukkanen sanoi mestaruuden jälkeisistä tunnelmista, kun kyynel vierähti poskelle Maamme-laulua kuunnellessa.

Finaalissa Laukkanen aloitti turbo päällä. Hän johti 50 metrin jälkeen selvästi ajallaan 30,13.

”Miten olenkaan päässyt näin hyvään kuntoon. En odottanut niin kovaa alkua. Uskalsin lähteä rohkeasti ja jaksoin loppuun asti.”

Lyhyen radan arvokilpailut ovat eri asia kuin pitkässä altaassa uitavat olympialaiset, mutta joka tapauksessa Laukkasen tulokset kertovat eteenpäinmenosta.

Suomen ennätysten toistuvat petraukset antavat viitteitä hyvästä suunnasta.

”Kyllä sen nyt alkaa huomata, kun saavuttaa uusia tasoja”, Laukkanen sanoi kehityksestä.

EM-uinnit päättyvät sunnuntaina, jolloin olisi vielä 200 metrin rintauinti. Laukkanen on kärsinyt kolme päivää nilkkakivuista, eikä jalka ollut tullut yhtään paremmaksi pari tuntia kilpailun jälkeen.

”Katsotaan se sitten huomenna [sunnuntaina], saanko levättyä, ja lähdenkö kisaan. Jouduin uimaan finaalin hammasta purren”, Laukkanen sanoi.

Ensi vuonna odottavat Rio de Janeiron olympialaiset ja ne ovat Laukkasen päätavoite. Silloin eivät enää paina lyhyen radan mestaruudet, vaan vaaditaan tuloksia 50 metrin altaassa.

”Ainakin kunnon puolelta nämä kertovat hyvää, kun pystyin tekemään ennätyksiä”, ikionnellinen tuplamestari sanoi.

Vuoden Urheilija valitaan Urheilugaalassa 12. tammikuuta. Meneillään oleva urheiluvuosi ei ole kaikkein sykähdyttävimpiä, joten jokaisella kultamitalilla pääsee ainakin vahvaksi ehdokkaaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!