Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toipilas Mika Poutala onnistui Inzellissä: ”Olihan tämä pienimuotoinen positiivinen yllätys”

Urheilu
 
© Todd Korol / Reuters
Mika Poutala toipui flunssasta hyvään vireeseen.
Mika Poutala toipui flunssasta hyvään vireeseen. Kuva: © Todd Korol / Reuters

Alkuviikon sairastelu ei pahemmin näkynyt Mika Poutalan suorituksessa sunnuntaina pikaluistelun maailmancupissa.

Poutala sijoittui viidenneksi 500 metrin kilvassa Saksan Inzellissä.

Ajallaan 34,86 Poutala hävisi 20 sekunnin sadasosaa voittajalle, Puolan Artur Wasille.

”Hyvät fiiliksethän tästä ehdottomasti jäi. Ennen starttia oli iso kysymysmerkki, miten tulee kisa menemään. Suorat olivat tänään pikkaisen hakemista, mutta kaarteet menivät hyvin. Tiesin, että jos jäätön aika tässä viime aikoina ei näy, ja lihaksisto toimii normaalisti, pystyn luistelemaan alle 35 sekuntia. Olihan tämä pienimuotoinen positiivinen yllätys”, Poutala sanoi tiedotteessa.

Poutalan valmistautuminen kisaan ei ollut optimaalinen. Vielä alkuviikosta hän oli kunnon kuumetaudissa ja oli jättämässä kisaa väliin.

Kuume hellitti kuitenkin odotettua nopeammin, ja Poutala matkusti Saksaan muun joukkueen perässä.

”Keskiviikkoaamuna oli vielä lämpöä, mutta ei enää torstaina. Lähdin tuolloin tänne Inzellin, ja epävarmaahan osallistuminen edes tänään oli. Kaksi kertaa kerkesin käydä jäällä ja tein päätöksen luistelusta. Vähän vielä yskittää, joten ei tässä 100 % terveitä olla.

Vaikka perjantain kisa jäi sairastelun takia väliin, Poutala on 500 metrin maailmancupin kokonaiskilpailussa kuudentena.

Neljässä ensimmäisessä osakilpailussa Poutala oli toinen, kolmas ja kahdesti kahdeksas. Kauden avauksessa Calgaryssa hän luisteli ennätyksensä 34,28.

Kokeneella Pekka Koskelalla oli syytä hymyyn Inzellissä.

Koskela luisteli B-ryhmän 500 metrillä parhaan vetonsa pitkiin aikoihin ajalla 35,41. Se riitti viidenneksi ja uupui vain 0,08 sekuntia A-ryhmään noususta.

”Kyllä tässä nyt on erinomaisen hyvä mieli. Nämä on itselleni tärkeitä juttuja. Paljon on asioita pitänyt muuttaa, ja nyt on todellakin valoa näkyvissä. Kokenut kaveri on ollut melko hukassa, ja paljon on toki töitä edelleen tehtävä. Nyt on kuitenkin suunnitelma, joka on antanut hyvän tuloksen”, Koskela sanoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?