Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaisa Mäkäräinen ei ehtinyt Linnaan – otti mieluummin voiton Ruotsissa: ”Tämä työ on sen verran rakas”

Urheilu
 
Christine Olsson / TT
Kaisa Mäkäräinen tuuletti Östersundissa voiton kunniaksi.
Kaisa Mäkäräinen tuuletti Östersundissa voiton kunniaksi. Kuva: Christine Olsson / TT

Östersund

Kaisa Mäkäräinen ei olisi sunnuntaina vaihtanut Östersundin ampumahiihtostadionia itsenäisyyspäivän Linnan juhliin, jonne hänet oli kutsuttu.

”Olen otettu kutsusta, mutta olen mieluummin täällä. Tämä työ on sen verran rakas, että sitä tekee mielellään”, nauroi Mäkäräinen.

Juhlien aika on sitten tarvittaessa vasta keväällä. Kontiolahdella voidaan nähdä isotkin juhlat, jos Mäkäräisen kausi jatkuu samalla mallilla kuin Östersundissa.

Hurja hiihto siivitti Mäkäräisen 10 kilometrin takaa-ajokisassa 1,9 sekunnin voittoon ennen italialaista Dorothea Wiereriä.

Mäkäräinen lähti takaa-ajoon 10. sijalta. Kisan kärkeen hän siirtyi vasta kilometrin ennen maalia, kun hän hiihti kiinni saksalaisen Franziska Hildebrandin.

Kisa oli huippujännittävä ja tasainen. Hildebrand hävisi Mäkäräiselle 3,3 sekuntia. Östersundin kisat osoittivat, että kärkipaikkoja tavoittelee 10–15 naista.

”Tulos on aina eri päivinä erilainen. Se tekee tästä jännän. Maastohiihdossa ei ole samanlaista vaihtelua kuin meillä”, viittasi Mäkäräinen norjalaisten ylivoimaan.

Mäkäräinen kertoi saaneensa valtavasti lisää energiaa, kun hän kuuli viimeisen ampumapaikan jälkeen voivansa voittaa.

”Oli vaikea mennä ohi, kun mennään porukassa jäisiä mutkia. Olin huono laskuissa, pakko myöntää”, sanoi Mäkäräinen hymyissä suin.

Poissa oli pieni huolestuminen, jota Mäkäräinen yritti peittää heikosti sujuneen normaalikisan jälkeen torstaina. Mäkäräisen jalat tärisivät, kun hän ampui pystystä.

”Tänään oli lihaksissa sellainen olo, että siellä on vähän vastikettakin. Normaalimatkalla olo oli löysä, mutta nyt oli hyvä olo jo aamulenkillä ja verryttelyssä”, sanoi Mäkäräinen, jolla on ollut vaivoja lihaksistossa.

Myös ampuminen sujui takaa-ajossa kokonaisuutena hyvin. Mäkäräiselle tuli yksi huti ensimmäiseltä makuupaikalta ja toinen pystypaikalta.

Viimeisen pystyn hän selvitti puhtaasti, mikä avasi hänelle oven voittokamppailuun.

Mäkäräisen osumatarkkuus oli viime kaudella 83 prosenttia. Nyt tarkkuus oli 90 prosenttia. Se on taso, johon hänen pitää yltää myös jatkossa, jos aikoo pysyä palkintopallilla.

”Kolme sakkoa olisi ollut ihan hyvä tulos. Se olisi voinut riittää kuuden joukkoon, mitä ensi ajattelin. Voittoon asti en uskaltanut miettiä”, sanoi Mäkäräinen. ”Jos jotain harmittelee, niin ensimmäistä sakkoa. Muut olivat selkeitä osumia. Tuntui omalta tekemiseltä.”

Tilastoista pitäville voi kertoa, että Mäkäräinen otti uransa 16. voittonsa maailmancupissa. Voitoista puolet on takaa-ajosta.

Yksittäisiä palkintosijoja Mäkäräisellä on 53 kappaletta. Kymmenen parhaan joukossa hän on ollut 112 kertaa – melkoisia lukemia.

Viime vuonna Mäkäräinen keräsi kolmella palkintosijallaan Östersundista 27 000 euroa palkintorahaa.

Nyt voitto toi 13 000 euroa ja lauantain 10. sija sprintissä 1 000 euroa lisää.

”Kyllä sillä shoppailee jotakin joululahjoja. Nyt voivat läheiset odottaa, jos vain pääsisi jossain vaiheessa ostoksille. Toivelistaa voi laittaa tulemaan”, toivotti Mäkäräinen, joka jatkaa seuraavalle kisapaikalle Itävallan Hochfilzeniin maanantaina.

Hochfilzenissä ohjelmassa ovat sprintti, takaa-ajo ja viesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!