Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä Mäkäräisen jälkeen?

Urheilu
 
Ari Pusa

Kaisa Mäkäräinen on ampumahiihdon yksinäinen suomalainen. Kiistaton tosiasia on, että ilman häntä ampumahiihto olisi Suomessa marginaalinen laji, kun se on sitä muutenkin.

Mäkäräisen menestys takaa osaltaan sen, että ampumahiihtoa jaksetaan jännittää kotisohvilla.

Maajoukkueen päävalmentajalla Marko Laaksosella on silti melkoinen tehtävä pitää pyörät pyörimässä. Iso kysymys on, mitä tapahtuu Mäkäräisen jälkeen?

Seuraajan pitäisi olla jo kasvamassa ja kiertämässä kansainvälisiä kisoja. Niin ei ole – Mäkäräinen on valovuoden edellä muita suomalaisia.

Se on myös yksi syy, miksi hän kilpailee harvakseltaan ampumahiihdossa Suomessa. Ennen maailmancupin alkua Mäkäräisen olisi pitänyt hakea kovia kisoja ulkomailta, mutta pahaksi onnekseen hän sairastui. Kilpailujen vähyys näkyi epävarmuutena Östersundin maailmancupin avausmatkalla torstaina. Jalat eivät pysyneet paikoillaan – se on varsin kohtalokasta ampumahiihdossa.

Laaksonen myöntää, että tarjonta on pientä ja lahjakkuudet harvassa.

Takavuosina nuorten kisoissa saattoi olla jopa sata osallistujaa, ja piirin mestaruuskisoissa kilpailtiin viesteissä. Nyt viestijoukkueita saadaan hädin tuskin jalkeille SM-kisoihin.

Muut lajit – varsinkin joukkuelajit – ovat vieneet ampumahiihdolta harrastajia. Jos jääkiekon harrastaminen on nuorille kallista, ampumahiihto on vielä kalliimpaa. Pitää olla muutama pari suksia, voiteet, ase ja patruunat. Osan varusteista voi kierrättää, patruunoita ei.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?