Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Mononen onnistui viestissä

Urheilu
 
Cornelius Poppe / Scanpix
Suomen nelikko poseerasi hiihtojärjestyksessä Krista Pärmäkoski (vas.), Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen
Suomen nelikko poseerasi hiihtojärjestyksessä Krista Pärmäkoski (vas.), Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen Kuva: Cornelius Poppe / Scanpix

Espoolainen maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen suoriutui kunnialla uransa ensimmäisestä maailmancupin viestistä, kun Suomen naiset sijoittuivat toiseksi sunnuntaina Lillehammerissa.

Kakkossija oli se maksimisijoitus, joka oli realistisesti otettavissa. Norja on tunnetusti omassa luokassaan ja voitti nytkin Suomen peräti kahdella minuutilla.

Suomen nelikko hiihti hieman yllättävässä järjestyksessä, kun aloittajana oli Krista Pärmäkoski ja ankkurina Anne Kyllönen. Toisen osuuden hoiti Kerttu Niskanen, ja Mononen oli kolmannella.

Kaksi ensimmäistä osuutta hiihdettiin perinteisellä ja loput vapaalla. Pärmäkoski tuli vaihtoon neljäntenä, mutta ei aivan pysynyt kärjen eli Norjan Maiken Caspersen Fallan kyydissä.

Toisella osuudella Niskanen oli toiseksi nopein ja nosti Suomen kakkoseksi. Sijoitus pysyi maalin asti. Niskanen hiihti nousuosuudet vahvasti, mutta laskuissa oli vaikeuksia.

”Ihan luokatonta menoa. Todella huonosti hiihdin. Alamäissä oli jäistä kuin luistinradalla. Vauhti niissä oli kova, ja ne olivat mutkaisia. Ei siitä tullut yhtään mitään”, Niskanen sanoi.

Mononen oli osuusajoissa neljäs.

”On todella hyvät fiilikset. Sain hiihtää oman hiihdon, eikä tarvinnnut lähteä mitenkään ylikovaa. Pystyin itse säätelemään vauhtia. Oli näin ensikertalaiselle hyvä paikka hiihtää. Pysyin pystyssä, ja kaikki meni ihan hyvin.”

Kyllönen oli ankkureista vasta kahdeksanneksi nopein.

Miesten viestissä Suomen viime vuosien ykköskokoonpanosta mukana oli vain toisen osuuden hiihtänyt Sami Jauhojärvi. Hän oli suomalaisista ainoa, joka onnistui kelvollisesti oltuaan osuusajoissa viidenneksi paras.

Muut osuudet hiihtivät Ari Luusua (1. osuus), Perttu Hyvärinen (3:s) ja Ristomatti Hakola ( ankkuri).

Suomi oli 18 joukkueen viestissä 14:s. Norjan joukkueet ottivat kolmoisvoiton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!