Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FIS suunnittelee hiihtoon sekaviestiä – tästäkö Suomen uusi menestyslaji?

Urheilu
 
Cornelius Poppe / Scanpix
Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen hiihtivät toiseksi Lillehammerin viestissä.
Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen hiihtivät toiseksi Lillehammerin viestissä. Kuva: Cornelius Poppe / Scanpix

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS suunnittelee maastohiihtoon uudistusta saadakseen viesteihin nykyistä enemmän osallistujamaita.

FIS:n maastohiihtokomitean puheenjohtaja Vegard Ulvang kertoo Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle, että puheissa on ollut sekaviestin tuominen kisakalenteriin. Sekaviestissä jokaisessa joukkueessa hiihtäisi kaksi miestä ja kaksi naista.

”Lillehammerissa naisten viestissä oli kahdeksan maata ja miesten viestissä 14 maata. Sekaviestissä voisimme saada mukaan 14–15 maata”, Ulvang toteaa NRK:lle.

Norjan ylivoima alkukaudella on ollut mykistävää, ja viime viikonloppuna Lillehammerissa Norja otti miesten viestissä kolmoisvoiton. Suomi oli vasta 14:s. Norja vei myös naisten viestin, jossa Suomi hiihti toiseksi. FIS:n mukaan sekaviesti voisi vähentää ylivoimaa.

Kerro alla oma mielipiteesi, miten Suomi menestyisi, jos sekaviesti otettaisiin uudeksi kilpailumuodoksi.

Lillehammerissa kakkoseksi hiihtäneen Norjan joukkueen ankkuri Finn Hågen Krogh ei lämpene uudelle kilpailumuodolle eikä usko voimasuhteiden muuttuvan uuden kilpailumuodon myötä.

”Meillä on jo tarpeeksi matkoja. Norja on vahva sekä miehissä että naisissa, enkä usko, että muut maat pääsisivät lähemmäksi tällä tavalla. Muiden pitää vain tehdä kovemmin töitä”, Krogh sanoo.

Lillehammerissa voittajajoukkueessa hiihtänyt Niklas Dyrhaug sen sijaan näkee, että sekaviestistä voisi tulla jännittävä kilpailumuoto ja mahdollisesti nostaa uusia maita palkintokorokkeelle.

”Nythän Norja on hallinnut sekä naisten että miesten kisoja, mutta monilla mailla ei ole yhtä paljon hiihtäjiä. Laji olisi varmaan vähän kuin parisprintti alussa”, Dyrhaug tuumii.

Ulvangin mukaan keskustelu ja suunnittelu jatkuu, mutta päätöksiä ei ole luvassa lähiaikoina.

”Teemme päätöksiä vasta kauden päätyttyä.”

Maailmancupissa on aiemmin kokeiltu yksittäistä sekaviestiä, ainakin 1990-luvulla Lahdessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!